Bukchon Hanok Village -북촌 한옥 마을 (II)

Written by claudia. Posted in Design, Recenzii utilizatori, Travel tips

Tagged: , , ,

poza blog1

Published on septembrie 30, 2010 with 23 comentarii

Bukchon Hanok Village a aparut in dramele coreene Cinderella’s Sister si Personal Taste. Acest fapt a fermecat multi telespectatori si nu in ultimul rand multi turisti care au venit in Seul pentru a vizita aceasta zona.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Asa cum va spuneam in partea I a recenziei (aici: http://koreafilm.ro/blog/2010/09/bukchon-hanok-village-i-28443/), metodele de construire a caselor hanok au evoluat in timp, iar in Bukchon s-au folosit tehnici modernizate, mult mai avansate. Datorita noului stil architectural modern imbinat cu cel traditional casele hanok au devenit si mai valoroase. Aceasta bijuterie a orasului Seul a supravietuit trecerii timpului, casele fiind locuite in continuare.

Politica de conservare a caselor traditionale din aceasta zona a ajutat totodata la conceperea unor programe culturale pentru atragerea vizitatorilor.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Aceste bunuri istorice, culturale au devenit adevarate muzee. Prin urmare, putem spune ca valoarea istorica si culturala a Bukchon-ului precum si coexistenta traditiei in societatea contemporana a transformat acest loc permitand oamenilor sa se bucure pe deplin. In aceasta zona s-au deschis cafenele, restaurante, pensiuni, diverse galerii si ateliere traditionale. De asemenea, tot aici locuiesc multi arhitecti, artisti, pictori si mestesugari traditionali calificati.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

23 comentarii

There are currently 23 comentarii on Bukchon Hanok Village -북촌 한옥 마을 (II). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. e o zona cu adevarat superba,iar faptul ca s-a pastrat stilul caselor hanok e de laudat
  felicitari si pt partea a doua,a iesit ft bine
  vot

 2. Foarte frumos.Vot.

 3. Extraordinar faptul ca stiu sa imbime traditia cu modernismul,realizand adevarate opere de arta .Adevarat stiu f bine sa-si conserve valoile ,nu ca la noi(pui tu termopane la o biserica din patrimoniu).

 4. Lipseste ultima poza desi stiu ca am trimis-o pe mail…oricum voi continua daca mi se va da posibilitatea :)

 5. koreafilm

  @Claudia:ultima poza nu se incarca bine asa ca am decis sa nu o mai postam. Pozele prezente deja surprind toata savoarea zonei:)Asteptam in continuare recenzii la fel de interesante.

 6. @kfilm, am inteles :) Voi continua cu aleile din Bukchon, nu stiu insa cum se va desfasura ce de-al doilea concurs :)

 7. cu adevarat sunt niste bijuterii !!!multumim pentru recenzie!vot

 8. Mi s-a parut ca recunosc satul din Personal Taste… Superba recenzie… vot

 9. Asadar aici se petrece actiunea in Personal TAste.Inseamna ca au ce vedea cei ce urmaresc serialul.Pe mine de multe ori ma fura peisajul in multe drame…:)

 10. @Anca, da, intr-un hanok modernist cu denumirea Sanggojae…e foarte frumos serialul si merita vazut!

 11. e frumos nimic de spus dar sunt ca bistritenii nostrii cu garduri si ziduri inalte sa nu stie vecinul ce-i in spatele lor
  vot

 12. @oltea, pai si nu e mai bine asa?!…sa nu poti vedea ce-i peste gardul vecinului :))

 13. sigur ca e bine

 14. ca nici el nu vede la tine si-l roade curiozitatea XD XD

 15. @oltea :))) atunci e echitabil!!nimeni nu vede nimic.

 16. ce multa pacere iti pot aduce cateva informatii si poze aparte! te poti simnti un om depsebit ca macar in poze poti sa calatoresti departe!

 17. @nikky2oo6, asa este :) aceste poze, informnatii te fac sa te simti sufleteste mai bogat.

 18. Buna,Ce faceti?

 19. Asa cum am spus si la recenzia trecuta, sunt fascinata de acest cartier. Sper sa ajung sa-l vizitez.Multumim mult Clau.

 20. Mor dupa stradutele astea pietruite si inguste, in panta, strajuite de case vechi. :) Visul meu…sa am o casa intr-un asemenea cartier…undeva prin vestul Europei :))

 21. @Mishu, si mie imi plac foarte mult stradutele, aleile din aceasta zona. Am promis ca voi vorbi mai multe intr-o noua recenzie :)

 22. Am inceput sa urmaresc Personal Taste, in mare parte datorita acestei recenzii.Am vazut … cred 5 episoade.

 23. Foarte frumos! Dar sunt trist pentru ca mai am mult de asteptat pana sa le pot vedea in fata ochiilor. Imi doresc extrem de mult sa ajung in Corea!

Leave a Comment