Blue House sau Cheongwadae

Written by criblalily. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on septembrie 12, 2010 with 17 comentarii

Blue House sau Cheongwadae (Cheong Wa Dae) este biroul executiv şi reşedinţa oficială din Coreea de Sud al sefului statului, Preşedintele Republicii Coreea. Avand numele coreean tradus literal “Pavilionul din dale albastre”, Blue House este de fapt un complex de clădiri, construite în mare parte in stilul athitectural tradiţional coreean cu unele elemente moderne.
Image and video hosting by TinyPic
Construit pe site-ul Royal Garden a dinastiei Joseon, Blue House este format acum din: Main Office Hall (본관;本馆), Presidential Residence, The State Reception House(영빈관;迎宾馆), Chunchugwan (춘추관;春秋馆) Press Hall si Secretariat Buildings.
Image and video hosting by TinyPic
Intregul complex se referă la aproximativ 250.000 de metri patrati sau 62 de acri.
Image and video hosting by TinyPic
În 1993, după ce administraţia civila a preşedintelui Kim Young-sam a fost lansata, reşedinţa guvernatorul-general japonez din complexul Cheongwadae a fost demontată, astfel eliminandu-se un simbol major al ocupaţiei coloniale. japoneze.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Zona în care este situat Cheongwadae este considerata ca o locaţie de bun augur.

Acest punct de vedere a fost susţinut de o inscriptie pe un zid de piatra care spune: “Prea Fericitul loc de pe pământ”, găsita în spatele reşedinţei prezidenţiale oficial în timpul construcţiei unei noi clădiri în 1990.
Image and video hosting by TinyPic

La nord de Cheongwadae este muntele Bukhansan, flancat de alti doi munţi, Naksan, simbolizând Azure Dragon, pe partea stângă şi Inwangsan, simbolizând White Tiger, din dreapta. La sud este Namsan, muntele de protecţie a capitalei. În fata Cheonggyecheon se afla râul Han.
Image and video hosting by TinyPic
Mt.Bukhansan
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Un pod care leagă gradina de Centrul de primire
Image and video hosting by TinyPic
Fântâna din faţa reşedinţei Blue House

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Blue House sau Cheongwadae. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. foarte frumos. vot.

 2. dar nu stiu de ce nu-mi apare casuta pentru vot.

 3. gata… am reusit sa votez. era pacat pt aceasta recenzie interesanta

 4. Foarte interesanta si chiar eram curioasa sa vad cum arata Blue House.Nu stu de ce m-am gandit la o paralela cu White House.
  Trebuie si un vot! Felicitari!

 5. foarte interesant,multumim de informatii.vot

 6. ft frumos cribla si interesant
  un vot si de la mine

 7. *nikky2006 te-a dus cu gândul la White House pt că au nume aproape asemănătoare: White House şi Blue House…hihih! :) Dar la Cotroceniul nostru nu v-aţi gândit?

 8. Foarte interesant… vot… Iar de Cotroceni… Hmmmm Sa o lasam asa ca este mai bine… ;)

 9. …:):)!!

 10. f interesant,vot

 11. Am mai aflat ceva.Nu stiam ca presedintele locuieste intr-o astfel de casa. Multi alti presedinti trebuie sa il invidieze. Chiar si Mr. Obama :P. Ca aici e mult mai frumos.Multumim si vot

 12. Frumos şi interesant! VOT!

 13. *ai dreptate anca:) …ms pupici

 14. Foarte frumoasa resedinta.O tot vad pe la Stirile de pe KBS, cand presedintele are primiri oficiale.Prima data am aflat de Casa Albastra cand Presedintele l-a invitat pe Sonk Il Guk(Jumong al nostru), la un dineu oferit presedintelui Uzbekistanului(parca…) care a vrut sa-l cunoasca pe dl SIG dupa ce a fost difuzat acest serial la ei, cu o audienta record de cca 80%. Carina a scris despre asta intr-o recenzie despre dl SIG, preferatul nostru.

 15. ce Casa Alba domne!!!! uitati aici exemplu de frumusete! ceea ce imi place la aceasta resedinta este faptul ca prin simplitatea ei emana modestie!

 16. Inca de ieri am admirat pozele, iar abia acum am reusit sa citesc recenzia, frumos!

 17. Multumesc pentru recenzie . Am ramas uimita de superba resedinta, simbolica si regala. De ce sa nu vizitam muzeele castele de la Cotroceni si Peles .Pe asta il vad mumai oficialii si invitatii dar ce interesant presedintele este obligat sa fie la inaltimea celor 3 munti sacri si a 3000 de ani de istorie cind vine dimineata la serviciu . Nu cred ca doarme si maninca su sotia si copii acolo.

Leave a Comment