Arhitectura Nord Coreeana (II)

Written by oana_bc. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on septembrie 14, 2010 with 14 comentarii

Juche Tower (주체사상탑) e un turn de 170 m, din granit, care comemoreaza ideea Juche. Aceasta idée este bazata pe autonomie economica, izolare globala, si pe cultura coreeana traditionala. Fiecare piatra de granit simbolizeaza o zi din viata lui Kim Il Sung. Este situat vis-à-vis de Piata Kim Il Sung, pe celalalt mal al raului Taedong. Se presupune ca a fost construit dupa modelul monumentului Washington, dar mai mare cu un metru. Noaptea, torta metalica din varful turnului este luminata.


Stadionul May Day (릉라도 5월1일경기장) a fost construit in onoarea zilei de 1 Mai, sarbatoarea comunista, si terminat in 1989. Acesta e stadionul unde se tin jocuri de fotbal, competitii atletice si cunoscutele spectacole in masa: Mass Gymnastics Show, Festivalul Arirang (care lauda tara si liderii ei).
La sfarsitul anilor ’90, cativa generali nord-coreeni, implicati in tentativa de asasinare a lui Kim Jong Il, au fost executati pe acest stadion.


Hotelul Ryugyong (류경 호텔) e un zgarie-nori de 105 etaje, neterminat. Constructia a inceput in ’87 si a fost lasata in paragina in ’92 din cauza lipsei de bani, dupa caderea blocului comunist din Europa. Pentru mai mult de un deceniu, cladirea neterminata, un urias schelet de beton, a facut parte din panorama Phenian-ului. Totusi, lucrarile au fost reluate in 2008 cu ajutorul unor investitori egipteni. Se estimeaza ca exteriorul va fi terminat la sfarsitul lui 2010 si interiorul in 2012.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Arhitectura Nord Coreeana (II). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. stadionul e ft impresionant,pacat ca au avut loc executii acolo
    cladirea are o forma cam ciudata
    vot oana

  2. no comment. vot

  3. Balsoi, influenta rusa si-a spus cuvantul; dar ce aveau muncitorii in mana, ciocan, sapoi si mai ce?
    Dar stadionul e tare frumos

  4. iar am uitat, vot

  5. VOT!

  6. @mirabel: mai tineau si o pensula in mana.
    pentru ei, pensula este simbolul intelectualului.

  7. interesant … vot

  8. Grandioase cladiri…noi in afara de Palatul Parlamentului cu ce ne-am putea lauda?

  9. impresionante cladiri. parca n-ar fi tara comunista… dar e in continuare aceeasi idee de a impresiona prin grandomanie. vot

  10. imi place hotelul neterminat, are o forma interesanta!

  11. Ce-mi place forma acestor constructii, o forma atat de ciudata!Vot!

  12. Cred ca au ei un munte sau ceva de forma asta care face parte din cultura sau istoria tatii.Turnul tin minte ca l-am vazut prima oara in copilarie ,intr-o vizita de-a tovarasului.Era un spectacol din ala cu oameni multi si in fundal era turnul,care in mintea mea de copil ziceam ca statuile de la baza sant personaje de desene animate.

  13. Interesanta constructie, pacata ca in Coreea este comunism inca si ca bietii oameni o duc mai rau decat o duceam noi in timpul lui Ceausescu

  14. Nu stiam de un complot militar esuat . Executie ca in China pe stadion. Casa poporului are tot atitia morti la baza ca si in NK . NU NE LAUDAM CU EA desi poti veni sa o vizitezi si o sa iti placa . Ne laudam cu metroul facut tot cu foame si frig . Ultima poza cu Hotelul cu suprafata vitrata moderna este chiar interesant . Cred ca au venit investitori egipteni tentati de forma de piramida sa concureze constructorii din Dubai probabil cu Know How si bani Yuani chinezesti.

Leave a Comment