Won-ul, moneda oficială a Coreei de Sud(2)

Written by criblalily. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on august 31, 2010 with 12 comentarii

Să continuăm deci, cu bancnotele Won:
4.10,000 Won
Dimensiune – 148 x 68 mm
Culoare – verde
Faţă – Sejong cel Mare, Irworobongdo, un paravan pentru epoca regilor Joseon, şi textul de la al doilea capitol al Yongbieocheonga, prima lucrare a literaturii scrise în coreeană
Spate – Globul de Honcheonsigye şi în fundal Cheonsang Bunyajido Yeolcha
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
5.50,000 Won
Dimensiune – 154 x 68 mm
Culoare – portocaliu şi galben
Faţă – Shin Saimdang cu Chochungdo, iar în fundal un paravan pliant de plante Brodate şi insecte (Coreea de Sud National Treasure Nr 595)
Spate – bambus şi un copac maesil
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Won-ul, moneda oficială a Coreei de Sud(2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. si acestea sunt frumoase
  vot

 2. ce fain:)..vot:*

 3. Sejong cel mare este cel care s-a ocupate de alfabetul corean?

 4. nu ştiu nikky2006 …:(

 5. sejong cel mare este regele în perioada căruia s-a inventat şi promulgat alfabetul coreean

 6. a..eram să uit …mulţumesc şi pupici…

 7. Sunt dragute:D
  Vot

 8. Offff!de cand intreb si eu daca stie cineva ce fel de moneda am si eu .Arata ca o moneda de 1 euro si are o gaura patrata pe mijloc,arata ca monedele din filme,si e foarte uzata.are niste semne in limba gimnastica.Poate mai continui si ma dumiresc si eu.

 9. LIVIA dacă vrei să te dumireşti trebuie să vezi şi celelalte recenzii despre moneda naţională coreeană(sunt 3 de toate)

 10. Deosebite bancnotele,cum ziceam si la partea I a acestei recenzii…

 11. @livia desi sincer nu stiu sigur, am impresia ca acea moneda pe care o ai reprezinta un won…daca stiti, in seriale intradevar au astfel de monede, dar au pungute intregi…si am vazut undeva ca ia cerut 2 banuri, si ia dat doua astfel de monede

 12. Bravo pentru aceasta seria de articole despre bani si monede actuale . Cursul de azi ian 2o11 este de 1 USD = 1125 won si 1 euro = 1460won asa ca puteti vedea cit costa legumele la piata sau o mancare in seriale moderne sau la KBS News (cam inflatie azi din cauza gerului si inghetului , zapezii ce a distrus recoltele si serele )
  Banii rotunzi din vechime , turnati si cu gaura patrata sint cei din seriale , pe care ii tineau pe sfoara legati (Taeli parca ) si erau d e bronz, aur si argint . Erau dupa tipul celor chinezesti si noi ii gasim in Romania in magazinele de suveniruri chinezesti sub forma de legaturi de bani Feng-Shui purtatoare de noroc.
  In serialul DAMO actiunea este pentru prinderea falsificatorilor(nobili si japonezi ) care turnau in padure monezi similare celor ale regatului dar din aliaje false si mai usoare . De aici obiceiul si la noi ca in Orient sa incercisimbolic bijuteria sau moneda de aur cu dintii sa vezi ca nu este falsa si moale .

Leave a Comment