Stema Coreei de Sud

Written by alexaluana. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on august 30, 2010 with 7 comentarii

Stema Coreei de Sud constă în simbolul taeguk prezente pe drapelul naţional înconjurat de cinci petale stilizate şi o panglică purtând inscripţia “Republica Coreea” (Daehan Minguk), denumirea oficială a ţării, cu caractere Hang. Yin si Yang reprezinta pacea şi armonia. Toate cele 5 petale au înţeles şi sunt legate de florea naţionala a Coreei de Sud (Hibiscus syriacus, sau Rose de Sharon). Ea a fost adoptată în 1963.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Stema Coreei de Sud. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. frumos.vot

 2. Vot!

 3. interesanta stema
  vot

 4. cam ciudata ,dar despre steag stii ceva ?,vot

 5. Multumesc fetelor!!!!mihaela am vreu sa scriu despre steag dar cei de la kfilm mi-au luat-o inainte: http://koreafilm.ro/blog/2010/08/steagul-coreean-18894/

 6. Cred ca pot sa va deslusesc cite ceva despre semnificatiile stemei. Am gasit aceasta pe site visitkorea.or.kr. Filozofia orientala folosita la crearea alfabetului HANGEUL are 3 principii care eu le regasesc doua in stema tarii : 1)conceptul oponentilor naturali YIN/YANG, lumina/intuneric; cald/rece; femeie/barbat. 2) OHAENG conceptul celor 5 elemente ale universului legate prin relatii energetice creste/distruge,unicate cu caracteristici tipice foc.pamint.metal.apa.lemn =5 petale

 7. Am ramas datoare cu al 3lea concept al Regelui Sejong folosit la crearea alfabetului Hangeul . Se numeste CHEONJIN si va comunic ce am gasit pe site la sectiunea Learn Korean( in 30 min se lauda animatorul audio-video).
  In timpul lui Sejong era larg raspindit confucianismul si credinta CHEONJIN ca LUMEA consta din 3 elemente CERUL (Heaven) PAMINTUL si OMUL care este intermediar intre primele doua .
  Cele 3 elemente sau desenat astfel soare = o ,
  pamintul = __ si om = | si constituie semnele din care s-au combinat sunetele fonice in vocale si totdeauna YIN/YANG urmate de consoane caci femeia nu poate trai fara perechea ei antinomica.

Leave a Comment