Reginele Coreei-Regina Inmok

Written by ana_ruse. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 24, 2010 with 13 comentarii

Regina Inmok a fost sotia regelui Seonjo,al 14-lea rege al dinastiei Joseon, dar a doua regina, dupa ce regina Euiin a murit in 1600, fara a face niciun copil.
Regele Seonjo avea doi fii, printul Gwanghae si printul Imhae,ambii cu concubina Kim,si a hotarat sa-i testeze pe cei doi pentru a vedea care este mai potrivit pentru a deveni print mostenitor.Printul Gwanghae,desi era mai tanar s-a dovedit a fi mai abil,iar regele la numit print mostenitor.
Insa China a protestat fata de numirea lui Gwanghae,deoarece fratele sau mai mare era in viata,si avea dreptul de a deveni mostenitor al tronului inca de la nastere.Regele Seonjo a trimis o petitie emisarilor chinezi pentru a face o exceptie si al accept ape Gwanghae datorita abilitatilor sale mai bune,insa China a refuzat din nou.
Solutia a aparut dupa ce noua regina,Inmok dadea nastere, in 1606, printului Yeongchang,care era eligibil de a fi numit print mostenitor,desi era mult mai tanar ca fratii sai,totusi era fiul unui regine,spre deosebire de cei doi care erau fii unei concubine.
Totusi regele nu a avut de ales, simtind ca sfarsitul sau este aproape,si la ales din nou pe printul Gwanghae,deoarece fiul reginei Inmok era prea mic,avand doar doi ani.Acest lucru a impartit curtea in doua,o parte sustinandu-l pe printul Yeongchang,iar cealalta pe printul Hwanghae.
Dupa moartea regelui,Gwanghae succede la tron.Cu toate astea oameni influenti au complotat pentru al urca pe printul Imhae pe tron.Aceasta tentative esuaza iar printul Imhae este arestat si moare un an mai tarziu.Apoi in 1613,privirile lor s-au intors spre printul Yeongchang care avea atunci sapte ani,incercand sa-l urce pe tron.Si aceasta tentative s-a soldat cu trimiterea printului in exil, unde a fost ucis.
Dupa toate acestea, regina Inmok a fost arestata din ordinul lui Gwanghae,in interiorul palatului Deoksugung,cunoscut si ca Seogung (Palatul de Vest),dar dupa detronarea lui,a redevenit regina-mama.

Image and video hosting by TinyPic
Sala Sogodang,unde regina Inmok a fost arestata,pana dupa detronarea lui Gwanghae.
Image and video hosting by TinyPic
Mormantul reginei Inmok.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Reginele Coreei-Regina Inmok. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. doamne ce greu e sa fii print mereu planeaza deasupra capului pericolul de moarte si totusi isi doreau atat de mult acest lucru multumim de informatii ana si vot desigur

 2. Da e foarte greu sa fi prin si mai ales print mostenitot cat esti print nu ai atatea responsabilitati dar cand ajungi print mostenitor trebuie sa le demonstrezi tuturor ca vei fi un rege bun.Vot de sigur Ana!

 3. ana foarte interesanta recenzie,dar poate ne spui cati ani a domnit Gwanghae si cine l-a inlocuit! Eu nu mai pot tine sirul acestor domnii !Vot desigur

 4. Foarte interesanta recenzia,multumim pentru informatiile pretioase pe care ni le oferi si un vot bineinteles!

 5. prea multă suferinţă! Aproape că nu-ţi doreşti să fi fost prinţ sau regină sau rege, ci doar un amărât om de rând. Cu toate că şi aceştia aveau suferinţele lor. Vot.

 6. Nu m-am documentat, dar daca nu ma insel este povestea chiar de la inceputul filmului Dae Jang Geum…

 7. anja,a domnit 11 ani si a fost urmat la tron de regele injo

 8. va multumesc pt voturi

 9. ana, n-ai vazut recenzia “Şi Cheon Na este om”, asa e? Spuneai ca esti curioasa sa vezi ce-am scris :)

 10. a aparut?abia am intrat pe blog

 11. carina,nu are cum sa fie povestea din jang-geum,deoarece gwanghaegun a fost al 15-lea rege
  iar in jang-geum povestea incepe cu domnia lui yeonsaengun al 10-lea rege

 12. Da. a aparut.
  ana, mersi pt informatie. ti-am spus ca nu m-0am documentat si de aceea te-am intrebat. Acum m-am uitat si am vazut ca este in perioada dintre actiunea din Dae Jang Geum si Dong Yi

 13. exact,in hur jun cred ca actiunea se petrece in timpul domniei lui seonjo,tatal lui gwanghaegun

Leave a Comment