Memento Mori

Written by micaelamik. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Whispering_Corridors_2_Memento_Mori_4457_poster

Published on august 24, 2010 with 8 comentarii

Memento Mori este al doilea film din seria Whispering Corridors.
Si in acest film actiunea se petrece intr-un liceu de fete vorbarete, certarete,vesele ca toate fetele de varsta lor. O scoala frumoasa, luminoasa cu piscina, sali de muzica, minigradina zoologica in care elevele fac curat atunci cand sunt pedepsite. Pedepsele sunt variate de la facut curatenie pana la a sta cu mainile sus la tabla sau a fi palmuite fara sa aiba dreptul sa protesteze .
In ambele filme din serie sunt atinse subiecte foarte delicate cum ar fi hartuirea elevelor de catre profesor sau dragostea dintre doua fete. Un jurnal este pierdut, o fata se sinucide iar mania si razbunarea ei se manifesta chiar in timpul zilei in timpul orelor de clasa.
Povestea de groaza aproape nu conteaza. Cu mult mai interesanta este atmosfera din clasa, legatura celor doua, barfele si rautatea colegelor, curajul uneia lasitatea celeilalte, sarutul sfidator in fata clasei, idila cu un profesor si mai ales consecintele tuturor acestor actiuni.
Cred ca s-a folosit pretextul unui film de groaza pentru a se putea vorbi deschis despre unele aspecte delicate din viata adolescentilor considerate tabu de societate.
Mi-a facut placere sa vad in aceste filme actrite debutante in rolurile elevelor, actrite cunoscute de noi mai tarziu cand deja au ajuns vedete.
In rolul fetei care s-a sinucis o vedem pe Yeh-jin Park – printesa Chun Myung din QSD. In alt rol Min Sun Kim frumoasa actrita din Portret of a Beauty.
Interpretarea este plina de sensibilitate iar filmul este bun, merita vazut dar nu ca un film de groaza ci ca un film despre lumea adolescentilor si problemele lor.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Memento Mori. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. am mai auzit de el….multumim pt detalii!!!!

 2. Multumim pentru prezentare!!!De unde putem face rost de el?Am uitat, vot!!

 3. mie îmi plac filmele de groază. Este tradus? Vot.

 4. criblalily nu mai ai vreun video sa-mi arati?Imi plac mult de tot!

 5. sigur, cum să nu . Caută pe recenzia cu Bidam.

 6. e cu park ye jin si kim min sun
  atunci sigur e bun,chiar daca erau mai tinerele
  vot

 7. L-am gasit cu subtitrare in engleza aici http://aznv.tv/?p=m2529,pentru cine vrea sa-l vada

Leave a Comment