Jang Ban Guk Su

Written by anamaria. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on august 09, 2010 with 9 comentarii

Jang Ban Guk Su este un fel de mâncare sănătos şi delicios pe baza de taitei amestecati cu sortimente de legume. Tăiţeii de hrişcă sunt amestecati cu Perilla/frunze de susan, castraveţi,salată verde,varză, morcovi într-un sos picant numit chojang. Chojang cuprinde kochujang(pasta de ardei rosu iute),zahar si otet amestecat cu ceapă verde tocata otet de orez,seminţe şi ulei de susan.

O varianta diferita a acestui fel de mancare exista,inclusiv o versiune non-picanta în care kochujang este substituit cu sos de soia.În plus, benzi subtiri de pere asiatice pot fi adaugate in amestec pentru gust suplimentar,precum şi un ou fiert pentru garnitura.Image and video hosting by TinyPic
Ingrediente
Taitei de hrisca(2-3 pachete)
1-2 oua
2 linguri kochujang
1 lingura otet de orez
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita seminte de susan
1 ceapa verde tocata
2 frunze salata verde(tocate)
1 morcov (julienne)
½ pere asiatice (julienne)
5 Perilla /frunze de susan
1 castravete
1 linguriţă de zahăr
Instructiuni:
1.Pentru a face sosul, puteţi adăuga, fie apa cu zahar sau sifon (2-3 linguri). Dacă utilizaţi sifon, nu adăugaţi zahăr.
2.Într-un castron, se adaugă kochujang, otet de orez, ulei de susan,si apa cu zahar/sifon 3.Se amestecă toate ingredientele împreună până când acestea se dilueaza.Ceapa verde se adaugă la amestec.
4.Pentru sos non-picant se amesteca 2 linguri sos soia, ½ linguri zahar,1 lingura apa,1 lingurita mirin,1 lingurita ulei susan,piper negru,ceapa verde tocata.
5.Fierbeti apă şi adaugati taiteii de hrisca până când acestia devin moi.
6.Fierbeti ouale 5-6 minute si curatati-le de coaja.
7.Se taie perele asiatice,ceapa rosie si frunzele de susan in fasii subtiri.
8.Se amesteca toate ingredientele,inclusiv sos.
9.Se taie ouale fierte in jumatate si se orneaza in partea de sus a vasului.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Jang Ban Guk Su. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. trebuie sa fie ffffff gustos!!!

  2. F sanatos.Multumim pentru reteta, Anamaria!

  3. Cu multa placere,ma bucur ca va place!

  4. Tu ai incercat-o, Ana?Si daca da, de unde ai procurat toate ingredientele?

  5. Nu am incercat-o dar din cate stiu otetul de orez,uleiul si semintele de susan pot fi procurate si din magazinele noastre,insa nu stiu unde se gasesc frunze de susan si pere asiatice.

  6. arata fff bine!

  7. Mmmmmmmmmmmmm!gustos! Azi am preparat ceva asiatic ,dupa inspiratie proprie,Orez cu putin sos de soia,separat piept de pui taiat suvite,amestecat cu ardei rosu ,galben si un ardei iute verde,putina miere,sare ,zeama de la o lamaie,sos de soia,ulei de masline totul rumenite 5 minute in tigaie teflonata.Coincidenta sau nu intimpul mesei urmaream reluarea la Damo.Copilul meu a insistat sa papam cu betisoare,ca altfel nu ma mai lasa sa vad filme :chinezesti:.Nostima si haioasa masa.

  8. arata f apetisant,vot

  9. Multumesc pentru voturi si epntru comenatrii,ma bucur ca va place!

Leave a Comment