Filme coreene la Festivalul de la Toronto

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , , , , ,

Published on august 16, 2010 with 25 comentarii

La al 35-le Festival Internaţional de Film de la Toronto au fost invitate să participle cinci filme coreene din acest an, iar aşteptările sunt mari.
Poetry, The Housemaid, I Saw the Devil, Oki’s Movie, si Late Autumn (Manchu) vor fi lansate pe teritoriul American cu această ocazie.

Image and video hosting by TinyPic
Regizorul filmului „The Housemaid”, Im Sang-soo, a fost invitat la gala de film
şi va aduna toate recenziile diverse de la Cannes, care au generat discuţii interesante despre acest film. Sau poate a fost vorba despre nuditate… Oricum, oamenii au vorbit despre film. “The Housemaid” este un thriller despre o înţelegere care nu merge cum trebuie, iar actorii principali sunt Jeon Do-yeon, Lee Jung-jae şi Seo Woo.

Image and video hosting by TinyPic
“Poetry”, care a câştigat Premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes, va fi prezentat la secţiunea „Master”. Regizat de Lee Chang-dong şi cu actriţa Yoon Jung-hee în rol principal, “Poetry” este un film despre o femeie care luptă cu boala Alzheimer pentru a învăţa să-şi scrie singură poeziile.
Şi “The Housemaid” şi “Poetry” încearcă la Toronto să prindă trenul spre Oscar-uri. Aşteptările sunt foarte mari pentru ca ambele producţii să reprezinte Coreea la categoria „Film străin”.

Image and video hosting by TinyPic

“I Saw the Devil”, cu Lee Byung-heon şi Choi Min-shik, a fost invitat la o prezentare specială. Regizorul filmului “The Good, The Bad, The Weird” Kim Ji-woon, prezintă un thriller despre un agent secret care îl caută pe asasinul soţiei sale.
“Late Autumn” şi “Oki’s Movie” vor participa la categoria „Cinematografia în lumea contemporană”, unde sunt invitaţi regizorii noi care au succes în box-office-urile din ţările lor.

Image and video hosting by TinyPic

Actorii Hyun Bin şi Tang Wei din “Late Autumn” spun povestea unui bărbat care fuge şi a unei femei care a ieşit din închisoare, iar aventura lor de dragoste este de scurtă durată. Filmul, un remake după producţia din 1966, este regizat deKim Tae-yong şi este un proiect amplu, un succes multi-naţional de co-producţie.

Image and video hosting by TinyPic
“Oki’s Movie”, regizat de Hong Sang-soo şi avându-i în prim-plan pe Lee Seon-kyun şi Jung Yumi, este un film despre o studentă şi relaţia ei ciudată cu un coleg de clasă.
Festivalul Internaţional de Film de la Toronto se va desfăşura în perioada 9-19 septembrie.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on Filme coreene la Festivalul de la Toronto. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Offff… iar se suprapun titlurile recenziilor si nu se mai intelege nimic. Nu se poate mari spatiul pentru cele mai recente articole?

 2. Carina,cum trimiti o recenzie prin mail? Scri intai o parte la recenzii utilizatori si trimiti continuare pe mail? :)

 3. Da.

 4. Doamne dar documentata mai esti, cand ai timp pentru toate?

 5. Da -ne si noua reteta ta de timp liber,te rooooooooooooog!

 6. Cu sau fara reteta eu tot votez!

 7. cred ca va ploua cu premii la cat de bune sunt filmele!sau cel putin asa sper!

 8. retate mea? Imi organizez bine timpul si cand imi face placere ce fac, creste viteza :-p

 9. Dintre cele 5 recenzii aparute astazi, 4 le-am scris ieri si una azi dimineata. Sa vad ce mai trimit pana deseara ca maine lipsesc :)

 10. Dar sunt trista ca seria Comorile nationale nu este foarte citita cred ca si din cauza vitezei cu care apar alte recenzii :(

 11. vaiiii carinaa cand ai timp pt toate? multumesc pt informatii deja mi-a facut un film cu ochiul din cele prezentate!

 12. NU MAI FI TRISTA CA SUNT CITITE ,INTRA LUMEA MAI GREU ,EU TE-AM VOTAT

 13. carina eu de obicei votez chiar daca nu comentez!

 14. as vrea sa la vad pe toae traduse evident

 15. Eu nu ma gandesc neparat la voturi. E vorba ca cei care scriem recenzii o facem pentru a fi citite si o facem cu drag. E pacat ca unele trec mai nebagate in seama. Si nu ma refer numai la ale mele…

 16. Sincer la cat de repede se succed recenziile ,multe trec neobservate,dar in timpse descopera toate,asa am patit eu cu Jumong si Regatul.Vorba aia erau prioritare pntru mine,mai bine mai tarziu decat niciodata.E bine ca lumea se implica in a face cercetari si documentari.

 17. Ai dreptate

 18. Dintre toate filmele prezentate mai sus cred ca mi-ar place sa vad Poetry…

 19. Eu am vazut Housemaid dupa ce am citi recenzia prezentata de koreafilm si mi s-a parut intersant :)

 20. sa stii ca este un sfat de luat in seama… mUltumesc… ;)

 21. Desi filmul a atras atentia datorita scenelor de nuditate, a fost destul de bine primit si la Cannes. Sa vedem ce vor face la Toronto si daca vor reusi sa ajunga la Oscar

 22. Cred ca o sa primeasca ceva aprecieri….

 23. Actorul care joaca in Oki’s movie nu a jucat si in Coffe Prince?

 24. draga mea listuta mai primeste unul
  vot

 25. Daca joaca Lee Byung Hun cu siguranta este interesant,merita de-l vazut!!!

Leave a Comment