Empress Chun Chu (2009)

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on august 17, 2010 with 33 comentarii

Recent am început să urmăresc un alt serial istoric. N-am vazut nici jumătate dintre episoade, dar m-a cucerit şi m-am gândit să vă povestesc despre el.
Image and video hosting by TinyPic

Povestea începe în timpul domniei lui Gyeongjong, nepotul marelui Taejo, care a unificat cele Trei regate.
Suntem în jurul anului 980, în Goryeo, care este condus de Gyeongjong, un tânăr petrecăreţ, beţiv şi afemeiat. Deşi, în copilărie, fusese un copil bun, amintirea morţii părinţilor şi coşmarurile care îl bântuie, l-au făcut „puţin nebun”.
Însă puterea dragostei şi naşterea Prinţului Moştenitor îl schimbă radical. Totul se datorează noii împărătese. Deşi iniţial, fusese doar o căsătorie aranjată cu verişoara lui, Prinţesa Chun Chu, iubirea care se înfiripă între ei, reuşeşte să-i vindece rănile. Este cam târziu însă, pentru că boala care îl macină îl face să nu poată să-şi respecte promisiunea dată ei, de a o proteja pe ea şi pe fiul lor.
Deşi Seongjong a apărut doar în 7 episoade, recunosc că pe mine m-a impresionat interpretarea lui Choi Chul Ho (pe care îl puteţi urmări şi în Dong Yi).
Image and video hosting by TinyPic
După moartea lui Gyeongjong, împărăteasa văduvă Honae, rămâne şi fără fiul său, pe care i-l ia fratele ei, noul împărat Seongjong, de teama influenţei prea mari pe care o avea împărăteasa văduvă şi din cauza unui prezicător. Împărăteasa se vede pusă în postura de a alege între a sta cu fiul ei (renunţând la orice viaţă publică) şi de a-şi apăra regiunea natală (fostul Goguryeo) care era ameninţat de descendenţii Silla.

Image and video hosting by TinyPic
Viitorul rege Mok Jong, Împărăteasa Honae şi regele Seongjong

Serialul istoric de dragoste ” Empress Chun Chu”, pe parcursul a 80 de episoade, spune povestea Împărătesei de fier din timpul dinastiei Goryeo, care este presărată cu escapadele sângeroase ale unei femeie-războinic. Rolul Împărătesei de fier este jucat de actrita Chae Si-ra.
Chae, frumusetea felină care a încântat audienţa în “Emperor of the Sea”, interpretează rolul unei nemiloase amazoane. “Bărbaţii au jucat tot timpul rolurile liderilor, în dramele istorice”, a declarat Chae, la o conferinţă înainte de lansarea serialului. “Acum, cred că este timpul pentru femei să facă asta şi această dramă va arăta oamenilor că a existat un lider curajos şi minunat de sex feminin, în timpul dinastiei Goryeo…”
Image and video hosting by TinyPic

De temut, ar fi o descriere mai exactă a eroinei, care a fost denumită Împărăteasa de Fier. Ea a domnit ca regent în timpul fiul ei, Mok Jong, al şaptelea rege al dinastiei Goryeo..
Hotărâtă să realizeze obiectivele sale ambiţioase pentru regatul Goryeo, ea îmbracă armura, luptă împotriva cotropitorilor străini şi renunţă la tot în dorinţa de a-i creşte puterea. Publicul este invitat să-i urmărească transformarea într-un războinic rece.
Image and video hosting by TinyPic

Serialul nu este tot numai sânge şi lupte. Împărăteasa are o poveste de dragoste cu Kim Chi-yang (Kim Seok-hun), un descendent al familiei regale Silla, care o seduce de dragul câştigurilor teritoriale, dar apoi ajunge să se îndrăgostească de ea. Dar relaţia de dragoste/ură se termină, de obicei, catastrofal.
În cele mai multe drame istorice sunt prezentate în continuare imagini de persoane de sex feminin docile; femeia ca un subordonat care dă naştere la copii sau un tactician politic care ia parte la conspiraţii şi cauzează războaie interne în palat.
Acum însă vorbim despre împărăteasa, care este incompatibilă cu imaginile cunoscute anterior ale femeilor din istorie. Împărăteasa de Fier este nepoata lui Wang Gun, primul împărat al Goryeo. Ea a moştenit viziunea bunicii sale, precum şi Marele Spirit. Împărăteasa luptă împotriva duşmanilor care încearcă să distrugă Goryeo şi scapă de fratele ei, de fiul şi chiar de iubitul ei, pentru binele imperiului.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

33 comentarii

There are currently 33 comentarii on Empress Chun Chu (2009). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. dar seongjong cine este?

  2. seongjong este rege, sotul Imparatesei de fier si nepotul lui Taejo, intemeietorul Goryeo

  3. Mii de scuze, am gresit. Seongjong este fratele Imparatesei de Fier si el nepotul lui Taejo

  4. O femeie intr-adevar puternica. Si asemeni multor eroi a sacrficat atat de multe. Inca n-am inceput sa-l urmaresc, dar sigur o sa-l vad. Mi se pare mie sau joaca si micul Yi San?
    Vot

  5. Da. Este baiatul imparatesei, viitor rege :)

  6. interesant de vazut! micul mok jong este interpretat de park ji bin, su mi s-a parut mie? in poza nu se vede bine…

  7. ahhhh nu vazusem ca i-ai raspuns ramonei care intrebase si ea! scz

  8. sunt sigura ca este interesant filmul dar eu tare ma mai chinui sa le gasesc Imi plac nespus de mult aceste femei-razboinic demonstreaza ca nu suntem doar niste fiinte plapande putem fii si altfel atunci cand e necesar.multumim Carina vot

    • Asa este multi ne considera niste fiinte slabe, plapande, dar in acest serial se demonstreaza exact contrariu, k putem lupta si noi cot la cot cu barbatii

  9. Foarte interesant!!!!

  10. Primul fiu al ei moare?
    si cine il rapeste pe al 2-lea fiu?
    Imparatul care ridica spice la final cine este? Fiul surorii ei? sau fiul ei?
    Vot de 3 ori

  11. Da imparateasa chun-chu este un serial interesant, dar nu am reusit sa vad pe tot( se desc destul de greu si este si lung parca 80 de ep.)
    Daca reusesti sa faci sub in rom poate ma risc si incep sa vad din nou.
    Oricum raman fidela KSR di DY

  12. Mi se pare mie sau inceputul pare a fi despre viata pintului Chun-chu?Gyeongjong pare a fi exact ca si Chun-chu petrecăreţ, beţiv şi afemeiat. Deşi, în copilărie, fusese un copil bun ca si Chun-chu, amintirea morţii părinţilor şi coşmarurile care îl bântuie, l-au făcut „puţin nebun” asta se intampla si cu Chun-chu.Care era cel mai ciudat print.
    Este la fel ca si Chun-chu dar ca actiunea se petrece in Goreyo nu in Silla.
    POate erau frati si nu se stie :))

  13. denisa,tie ti s-a parut chun-chu a fi petrecaret,betiv si afemeiat in film?mie nu prea

  14. Nici mie.Daca va referiti la chun chu din Secrete. :))

  15. Subul in ro e facut de un coleg din echipa subtitrari-noi.Apar cate doua pe saptamana

  16. hmmmm….ce de povesti pe aci. In orice caz. Fain fain. Vote…

  17. vot Carina.

  18. Genericul dramei este minunat. Si drama e buna! :)

  19. :)

  20. Multumim Carina.E de vazut. Tu de unde l-ai descarcat?

  21. de pe d-addict

  22. Mi sa parut ca Chun-chu era afemeiat deoarece asa dintr-o data sa indragostit de Boryang si petrecea mai tot timpu cu Misaeng jaucand jocuri de noroc,betiv nu stiu daca era:))

    • Sunt foarte atras de serialele coreene ,,toate sunt bazate pe loialitatea,,iubirea,,sacrificiul si multe alte atributii care i-au facut sa intre in istorie pe multi dintre conducatori din trecutul istoric al coreei

  23. Buna da pot sa te intrb de pe ce sait poti sa te uiti la aces film

  24. vhbhn

  25. Hei ,lume nu povesteste nimeni nimic despre acest film? Are toate atuurile si toate ingredientele unui film Unic si de exceptie! Chiar daca multi nu il pot urmari pe N24 ,el exista pe internet!

  26. am reusit si eu sa revad cateva episoade. Eu am ramas cu vizionarea pe la ep 15, dar vreau sa-l vad tot. Ets etradus integral in ro.
    Chiar merita. Il recomand cu caldura.

  27. frumoase toate, extraordinar

  28. E super acest serial. Chiar dak are multe episoade, sunt dispusa sa le vad pe toate

  29. Acest serial ma captivat, imi pare rau k nu lam vazut de la inceput. Imparateasa de fier a jucat si in Imparatul marii.

  30. Nu il vazusem, l-am tot amanat, inspiratia a fost jalnica, dar ca epos istoric,ca serial istoric de intindere mare, nu neaparat ca drama, e egalizat doar de Jumong si de Dae Jo Yeoung si mi-e greu sa hotarasc care e mai bun dintre cele trei.

    • Daa aşa e, Empress Chun Chu e un serial superb la fel ca Jumong şi Dae Jo Yeong, toate trei sunt superbe şi fiecare povestea lui dar pentru mine Dae Jo Yeong rămâne serialul meu de suflet dar şi Jumong, naşterea căderea şi renaşterea Goguryeo-ului

Leave a Comment