Comori naţionale – Pavilionul Gyeonghoeru

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 16, 2010 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Gyeonghoeru (Sala banchetelor regale)

Gyeonghoeru cunoscut ca Pavilionul Gyeonghoeru, face parte din Palatul Gyeongbokgung. Este o clădire unde se ţineau banchetele importante şi speciale ale Curţii, în timpul dinastiei Joseon. Aceasta este Comoara naţională nr. 224 şi a fost inclusă în patrimonial naţional în 1985.
Primul Pavilion Gyeonghoeru a fost construit în 1412, în al 12-lea an de domnie a regelui Taejong, dar a ars în timpul invaziei japoneze din Corea, din anul 1592. Actuala clădire a fost ridicată în 1867 (în al 4-lea an de domnie a regelui Gojong), pe o insulă artificială, de pe un lac dreptunghiular, lat de 128 m şi cu o diagonală de 113 m.
Image and video hosting by TinyPic

Este construit în principal din lemn si piatră. Partea de sus a structurii pavilionului este din lemn şi este aşezată pe 48 de piloni de piatră masivă, cu scări de lemn de legătură între primul şi al doilea etaj. Perimetrele exterioare ale Gyeonghoeru sunt susţinute de piloni pătraţi, în timp ce coloanele interioare sunt cilindrice şi au fost plasate astfel să reprezinte ideea de Yin & Yang.

Image and video hosting by TinyPic
Când Gyeonghoeru fost construit iniţial în 1412, aceşti piloni de piatră au fost decoraţi cu sculpturi reprezentând dragoni ce se ridică la cer, dar aceste detalii nu au fost reproduse când clădirea a fost reconstruită în secolul al 19-lea.

Trei poduri de piatră leagă clădirea de restul palatului. Colţurile balustradelor din jurul insulei sunt decorate cu sculpturi ale cele douăsprezece animale ale Zodiacului.
Gyeonghoeru este reprodus pe bancnota de 10.000 de woni, din seriile 1983-2002.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Comori naţionale – Pavilionul Gyeonghoeru. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. frumos amplasat pavilionul in mijlocul lacului!

 2. Ce frumusete, parca esti in paradis

 3. imi plac mult pavilioanele, iar acesta este superb!

 4. Carina,inca o data felicitari pentru munca depusa si multumim pentru ca imparti cu noi aceste informatii.La fel si Anei Ruse,si tuturor celorlalti care au adus sectiunea “Recenzii utilizatori” intr-un stadiu impresionant.

 5. Si,nu in ultimul rand,multumim,KoreaFilm,pentru ca ne-ati oferit o asemenea ocazie!

 6. bianca,noi cu mare drag scriem pt voi
  carina,recunosc pavilionul :)

 7. E superb pavilionul!Felicitari Carina pentru tot ceea ce faci!Foarte frumos!Kamsahamnida!Vot!

 8. CE FRUMOS!!!!VOT

 9. ana, sunt convinsa ca l-ai recunoscut.

 10. Oricum ai vazut ca e diferit de ce ai scris tu :)

 11. ma imbolnavesc xd xd vot

 12. Been here :-)

Leave a Comment