Comori naţionale – Mormântul regelui Muryeong (I)

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 21, 2010 with 38 comentarii

Mormântul regelui Muryeong, de asemenea, cunoscut sub numele de Songsan-ri Mormântul nr. 7, este tumulul vechi al regelui Muryeong, care a domnit în Regatul Baekje între 501 – 523, şi al reginei lui. Faptul că mormintele au fost găsite intacte face ca aceasta să fie una dintre descoperirile arheologice majore din Coreea şi o sursă esenţială pentru cunoaşterea Baekje, unul dintre cele trei regate.
Mormântul se găseşte în Gongju din provincia Chungcheongnam-do, din Coreea de Sud. Mormântul regelui Muryeong este, de asemenea, trecut de către Guvernul Coreei de Sud pe lista provizorie a Patrimoniului mondial UNESCO.
Image and video hosting by TinyPic
Descoperiri
Mormântul a fost descoperit accidental în timpul lucrărilor de drenaj a apelor din 1971, de la mormintele nr. 5 şi 6. A fost neatins de hoţii de morminte timp de mai bine de un mileniu, iar după ce a fost excavat a fost prima dată când mormântul a fost deschis după ce regele şi regina au fost înmormântaţi acolo, în urmă cu 1500 ani.
Exteriorul mormântului arată ca un movilă de pământ, de 20 de metri în diametru şi 7,7 metri în înălţime. Se crede că movila a fost iniţial mai mare. De menţionat că mormântul avea un sistem de drenaj.
Image and video hosting by TinyPic

Mormântul respectă modelele folosite în China sudică, dar include, de asemenea elemente Baekje pentru a crea un mormânt în stil coreean. Elementele coreene din mormânt sunt forma arcuită a camerei şi culoarea cărămizilor. Stilul de tumul al regelui Muryeong este găsit numai în zona Gongju. În timp ce în China mormintele erau plasate în partea de nord, acest mormânt a fost plasat în partea de sud.

Cu toate acestea, regele a fost amplasat în partea de est a mormântului, în timp ce regina era în vest, conform obiceiului chinez.
Camera principală este dreptunghiulară şi este realizată din cărămidă neagră. Are 4,2 m nord-sud, 2,72 m est-vest şi 3,14 m în înălţime. În timp ce în partea de nord şi de sud zidurile sunt drepte, pereţii de la est şi vest sunt curbaţi, creînd un acoperiş arcuit. Peretele de sud are o uşă în formă de arc care duce la un culoar şi la intrarea în mormânt. Uşa este de 2,9 m în lungime, 1.04 m lăţime şi 1,45 m în înălţime. Zidurile de est şi vest au două nişe în formă de flacără, în timp ce peretele de nord are doar o singură astfel de nişă. Plasarea cărămizilor din mormânt s-a făcut pe rânduri alternative în lungime şi înălţime. Cărămizile au în principal de motivul lotusului, dar au fost incluse şi alte decoraţiuni.
Image and video hosting by TinyPic
Sicriile refăcute pe baza resturilor din lemn şi metal găsite

Artefacte
Din mormânt, au fost excavate 2906 de obiecte şi, ulterior, clasificate în 108 categorii. Cele mai importante obiecte sunt două perechi de diademe regale făcute pentru rege şi regină şi două pietre mortuare care conţin inscripţii şi date valoroase.
În afara coroanelor regale pe care vi le-am prezentat în două recenzii anterioare, iată ce s-a mai găsit în Mormântul regeleui Muryeong, obiecte ce au fost desemnate comori naţionale:

Comoara naţională nr. 157 – O pereche de cercei de aur pentru regină
Cei doi cercei diferă între ei ca formă şi dimensiune. Ambii sunt făcuţi din inele subţiri cu ornamente la mijloc şi un pandantiv. Piatra de jad este pusă pe inelele de la ornamentul din mijloc. Inelele sunt făcute din fire de aur sau bile de aur. Aceste fire de aur sunt realizate prin tehnica filigran şi vopsite în roşu. Pandantivul s-a realizat prin prinderea unui ornament mic în formă de inimă la un ornament mai mare în formă de peniţă.
Image and video hosting by TinyPic
Comoara naţională nr. 158 – Două coliere de aur pentru regină, cu diametru de 16 cm, din sec. al VI-lea care se găsesc în prezent în Muzeul Naţional Gongju.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

38 comentarii

There are currently 38 comentarii on Comori naţionale – Mormântul regelui Muryeong (I). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. In sfarsit, au aparut! Multumesc, koreafilm :)

  • koreafilm

   cu mare placere carina ;)

   buna dimineata! ^^*

 2. Buna dimineata… Bag de seama ca ieri ati chiulit :))

 3. Va rog eu mult, hai sa rezolvam cumva cu spatiul de la “Cele mai recente articole”. Mai mariti-l putin ca sa incapa mai multe titluri si faceti in asa fel incat sa nu se mai suprapuna. E tare neplacut :(

  • koreafilm

   carina, vor fi mai multe modificari legate de structura site-ului :)

 4. Sa fie cam de dimensiunea celui dela Ultimele comentarii… ar fi cel mai bine. Si sa stiti ca nu e numai parerea mea.

 5. Foarte interesant si instructiv!Asta ar fi al treilea regat?

 6. Da. Este al treilea regat.

 7. Multumesc, koreafilm. Si mai am o rugaminte. A aparut de doua ori o recenzie trimisa de mine. Una este incompleta. Puteti s-o stergeti pe aceasta http://koreafilm.ro/blog/2010/08/nominaliz-ri-sda-2010-20286/

  • koreafilm

   recenziile aprobate nu mai pot fi sterse

 8. pai au aparut de doua ori :)

 9. Super!Vot!

 10. minunata descoperire pt corea si minunata recenzie pt noi. vot

 11. super frumos

 12. un vot desigur

 13. ce descoperire grozava :prima mormantul,a 2 a acesta
  recenzie ascunsa,fara titlu la articole recente.Nu inteleg secretomania de la Kfilm.Pentru tine un vot autentic,pentru Kfilm…ma mai gandesc!

 14. Frumoasa recenzie chiar m-ai lasat fara cuvinte… Ce m-a impresionat au fost… (sa nu radeti) caramizile .M-au impresionat mai mult decat obiectele din aur … Precum si modul in care sunt aranjate… Vot… ;)

 15. ramona,cred ca este lemn,nu caramizi

 16. Oups nu mai vad bine cred ca ai dreptate ana ma duc sa-mi iau ochelarii…. :) Chiar daca sunt lemne mie tot imi plac… ;)

 17. sa stii ca si mie imi plac,si forma de inimioara

 18. uite ca nici eu nu mai vad bine,nu e inimioara,asa mi se paruse

 19. Acolo eu am vazut bine… ;)… Lumanarica sau candela) chiar ii da o atmosfera aparte… ;)

 20. dar eu spuneam de forma lemnului

 21. aha am priceput… ;)

 22. Cele din zid sunt caramizi si sunt negre. este ceva specific lor

 23. Nisa este in forma de inima intoarsa… sau de para

 24. Deci n-am gresit cand am spus ca sunt caramizi….. uffff … ce bine … ;)

 25. Oricum impresionante aceste morminte…

 26. f. interesant carina … vot

 27. 26: sau în formă de lotus?

 28. şi vot, de asemenea.

 29. este si asta o varianta :)

 30. wooow carina!!! ce bine ca s-au pastrat intacte mormintele!

 31. puteam sa jur ca sunt din lemn

 32. Caramida ,lemn nu are importanta ,atat timp cat transmit peste veacuri istoria,nu sant morbida dar aveau niste sicriie foarte elegante si confortabile daca pot zice asa ceva.

 33. :))

 34. Este intradevar impresionant ca aceste morminte din toate regatele Koreei , desi in Gorgane-tumuli cunoscute si venerate ,nici coreeni si nici japonezii ocupanti fiind probabil foarte religiosi,NU au fost profanate. Ele se desfac dupa 1500 de ani cind mijloacele de studiu si publicitate UNESCO sint asa de performante incit le vedem si noi in detaliu. La fel si in China de azi . Puteti vedea si voi artefacte de 2000 de ani daca veti merge in Grecia ca turist interesat de istorie si comori. Va fac o recomandare : In 1977 s-a descoperit intact mormintul regelui Filip tatal lui Alexandru Machedon in site-ul arheologic cunoscut de la VERIA ,dar in latura opusa sapaturilor ,la cca 8 m adincine neatins si sigilat cu porti masive .Tezaurul de aur in care te uluiesc 4 coroane ca o spuma de flori si frunze si ghinde este la Muzeul din Salonic ,impresionant ca marime si tehnica , vase uriase si diverse obiecte in 3 sali . In orasul regal Veria veti cobori in muzeul mormintului unde sint vizitabile in subterana uriasa atit structura constructiei ,portile de ferecare cit si citeva vitrine cu obiecte cu insemne regale ,armuri de lupta cu insemne regale , arme si imbracaminte regala de peste 2000 de ani ,uluitoare . Merita de vazut tot situl d ela Veria si Muzeul de arheologie -tezaurul machedonean din Tesaloniki.(desi grecii nu l-au pus in programul turistilor romani ). Tehnicile bijutierilor sint de o finete mediteraneeana dar si indo-persana .Cine le facea la curtile regilor ? Din seriale vedem ca se luau prada si prizonieri de razboi in special vase si colane insemne nobiliare, cercei si diademe din aur si argint dar si mesterii ce faceau sabii sau prelucrau metal si pietre pretioase ,negutatorii ducindu-le pe drumul matasii din Asia in Orient si de aici in Europa.

 35. Ma bucur sa contat ca mai sunt persoane care mai fac “sapaturi” pe blog si descopera din comorile pe care le-am prezentat.
  Sunt foarte interesante si informatiile pe care le-ati prezentat. Cu prima ocazie cand ajung acolo le voi vizita. Din pacate la ultima vizita, le-am ratat, pt ca asa cum spuneati nu sunt incluse in traseu.

Leave a Comment