Comori naţionale – Injeongjeon Hall

Written by carina72. Posted in Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on august 26, 2010 with 14 comentarii

Fiecare palat are propria sală principală, care a fost aranjată cu diverse decoraţiuni ce simbolizează puterea şi autoritatea regelui. Injeongjeon, ca sală principală a Palatului Changdeokgung, este aşezată în mijlocul clădirilor periferice ale palatului. De fapt, este normal ca toate clădirile periferice să fie situate în partea de sud a clădirilor interioare, iar cele mai importante clădiri şi pavilioanele să fie aşezate în conformitate cu linia axei principale a meridianului.

Image and video hosting by TinyPic

Changdeokgung diferă de Palatul Gyeongbokgung în acest sens. Toate clădirile Changdeokgung sunt aranjate în funcţie de topografia acestuia. Acesta este motivul pentru care Palatul a fost construit ca un palat separat. Este, de asemenea, o caracteristică a Palatului Changdeokgung. După 1912, atunci când aripile Injeongjeon au fost reconstruite pentru a fi utilizată ca o sală de expoziţie, Poarta Injeongmun a fost restaurată pentru a funcţiona ca o intrare în sală, iar fiecare spaţiu între două posturi a fost reorganizat.

Image and video hosting by TinyPic

Construită pe baze duble numite “Woldae“, Injeongjeon este o clădire cu două etaje, în interiorul fiecăruia neexistând niciun separeu între etaje. Clădirea are o streaşină, cu o structură de console complexe, în stilul târziu al dinastiei Joseon.

Image and video hosting by TinyPic

Sala Injeongjeon (Comoara naţională nr. 225) – Sala tronului din Changdeokgung, a fost utilizată pentru afacerile importante ale statului, printre care încoronarea un nou rege şi primirea emisarilor străini. Iniţial construită în 1405, a fost reconstruită în 1610, după ce a ars în timpul invaziei japoneze din 1592 şi a treia oară în 1804, după ce a fost distrusă într-un incendiu.

Image and video hosting by TinyPic

Într-un document din 1724 de la încoronarea regelui Yeongjo (care s-a păstrat) scrie că a început ceremonia de încoronare la prânz, pe 26 octombrie, prin intrarea în camera mortuară unde decedase predecesorul său, Gyeongjong (fratele vitreg – e vorba despre cei doi băieţi ai regelui Sukjong din Dong Yi). După ce a anunţat că fratele său a murit, a ars mantia regală înaintea rămăşiţelor lui, apoi a intrat în Sala Injeongjeon, unde s-a aşezat pe tron. În curtea interioară a Palatului, membrii Curţii se plecau de patru ori la pământ, strigând la unison de fiecare dată: “Trăiască regele!” După aceasta, noul monarh a părăsit camera tronului şi s-a schimbat din nou în haine de doliu pentru citirea edictului de urcare pe tron.
Decretul conţinea angajamentul noului rege de a fi drept şi binevoitor; de asemenea, a promis reducerea sentinţelor penale; erau dispoziţii pentru cei nevoiaşi şi cadouri pentru toţi oficialii loiali lui Yeongjo. Edictul se termina cu o rugăminte pentru ajutor şi cooperare în timpul domniei lui.

Image and video hosting by TinyPic

Structura Sălii tronului a stârnit interesul specialiştilor datorită modului în care a fost construită pentru a maximiza nivelul acusticii. Streşinile clădirii din faţa Injeongjeon şi pietrele din pavajul de granit al acesteia ajută la distribuţia egală a sunetului, într-un mod asemănător celui folosit în prezent în amfiteatre.

Image and video hosting by TinyPic

Luminozitatea neobişnuită este datorată mineralelor din care este compus granitul din pavaj. Compoziţia de siliciu alb îi oferă o anumită strălucire, în timp ce cuarţul îi dă transparenţă.
Chiar şi solul peste care au fost aşezate pietrele de pavaj, a fost ales cu grijă pentru a putea absorbi eficient apa de ploaie. Sub pietre este un tip de sol granitic, din lut alb fără vâscozitate, format din particule mari care permit absorbţia imediată a apei. Pentru a evita scurgerea solului odată cu apa de ploaie, s-a lăsat un spaţiu gol, fiind aşezat un strat de granit deasupra acestuia. Când ploua, apa se scurgea de pe acoperişul clădirii pe granit, de unde era transportată prin sistemul de drenaj subteran, în afara Palatului.

Image and video hosting by TinyPic

Cititi articole similare aici:

http://koreafilm.ro/blog/2010/06/arhitectura-palatelor-changdeok/

http://koreafilm.ro/blog/2010/05/gradinile-coreene-%e2%80%93-un-cosmos-in-miniatura/

http://koreafilm.ro/blog/2010/08/comori-na-ionale-morm-ntul-regelui-muryeong-i-20202/

http://koreafilm.ro/blog/2010/08/comori-na-ionale-morm-ntul-regelui-muryeong-ii-20205/

http://koreafilm.ro/blog/2010/08/comori-na-ionale-coroanele-din-baekje-i-19995/

http://koreafilm.ro/blog/2010/08/comori-na-ionale-coroanele-din-baekje-ii-19998/

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Comori naţionale – Injeongjeon Hall. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. impresionant o adevarata lectie de cultura. se pare ca totul era pus la punct cu o precizie si o minutiozitate uluitoare.felicitari carina pentru initiativa de a prezenta aceste uimitoare comori

 2. de-abia astept sa vad in realitate aceste comori coreene

 3. super descriere ,mi-am placut pozele vot

 4. f fromus palat carina!

 5. Daca nu mai din poze ,gandul si imaginatia ma transporta in alte timpuri iar in fata ochilor se deruleaza o parada a tuturor actorilor indragiti de-a lungul vremii,inseamna ca deja peisajul ,arhitectura si tot ce tine de cultura coreeana m-au cucerit fer ever!

 6. multumesc koreafilm si pentru alte recomandari :)

 7. poate faceti un tag special “comori nationale”. Mai am multe de scris despre ele :)

 8. felicitari Carina ! e minunat si interesant tot ce ne prezinti. Dupa cum ne-ai obisnuit ,mai asteptam sunt sigura ca o sa mai urmeze
  vot desigur

 9. da! baieti astia erau destepti nu ca europenii!
  Bineinteles un VOT! si mai asteptam si altele!

 10. Impresionant …;)… Multumesc pentru informatii Kamshamida…. (sper ca am scris cum trebuie multumesc… )… ;)

 11. iar apar multe recenzii dintr-odata… :(( Nici nu apucam sa le citim pe cele de dinainte si au si disparut

 12. foarte frumos si interesant !votat!

 13. Aceatsa este o mica parte a Palatului Changdeokgung. Prezentarea lui o voi face intr-o alta recenzie

 14. mai are rost sa zic ca visez sa ajung odata si pe-acolo? dar deocamdata o fac prin intermediul tau! multumesc carina!

Leave a Comment