Comori naţionale – Coroanele regale din Silla (II)

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on august 15, 2010 with 17 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Comoara naţională nr. 188
Coroana de aur de la Cheonmachong este în prezent adăpostită în Muzeul Naţional Gyeongju. Coroana a fost găsită în Cheonmachong (Mormantul nr. 155, de asemenea, cunoscut sub numele de „Mormântul Calului Ceresc”), în 1973 şi este considerat a fi coroana regelui Soji sau Jijeung.
Coroana are 32.5 cm în înălţime.
Image and video hosting by TinyPic
Coroana de aur excavată din „Mormântul Calului Ceresc”

Există trei vârfuri care formează caracterul chinezesc 山 “munte”, pe partea din faţă a coroanei. În spate mai sunt două ridicături în formă de corn de cerb. Această coroană mai are două lanţuri – cununi de aur în formă de frunze, ce atârnă de o parte şi de alta a benzii de susţinere.

Image and video hosting by TinyPic
O calotă interioară din aur a coroanei Silla din secolul al VI-lea – comoara naţională nr. 189

Comoara naţională nr. 190
Cheonmachong gwadae geumje (Brâul de aur cu pandantive din Cheonmachong) a fost excavat din „Mormântul Calului Ceresc”. Această centură de aur are 125 de centimetri în lungime şi este alcătuit din 44 de dreptunghiuri metalice. Inele metalice sau din piele au fost inserate pentru a lega centura prin nouă găuri. De brâu sunt agăţate diverse podoabe, sensul simbolic al acestora fiind încă în discuţie.

Lanţurile din stânga ale centurii includ gogok din jad în formă de virgulă, un cuţit mic, o casetă pentru leacuri, o cremene, o piatră de şlefuit şi un cleşte. Aceste obiecte sunt necesare pentru a îndeplini rituri ancestrale bazate pe tradiţia chineză. Lanţurile care atârnă pe partea dreaptă a centurii includ instrumente utilizare la trasul cu arcul.
De asemenea, anexat la brâu este Yopae care are 22,5 – 73,5 cm în lungime. Acest ornament este un lanţ de aur din 13 plăci de formă ovală şi dreptunghiulară.

Comoara naţională nr. 191
Coroana de aur cu pandantive este în prezent adăpostită în Muzeul Naţional din Coreea şi este una dintre piesele cele mai populare acolo, împreună cu Bangasayusang . Înălţimea coroanei este 27,5 cm, lanţurile din aur şi pandantive care sunt prinse de coroană, cunoscute sub numele de Suhasik, sunt de 13 – 30,3 cm în lungime. Coroana este cunoscută pentru că are numeroase pietre de jad.
Suhasik sunt grupate în două grupuri de câte trei şi sunt dispuse de la cel mai mic la cel mai mare, dinspre interior spre exterior. Suhasik are pietre de jad albastru şi frunze de aur la capătul lanţurilor.
Coroana are trei vârfuri arborescente, cu trei braţe fiecare şi are, de asemenea, două vârfuri ca nişte corne de cerb, pe partea stângă şi pe partea dreaptă a benzii principale. Vârfurile arborescente ale coroanei au fost interpretate de unii specialişti ca reprezentând caracterul chinezesc ce înseamnă “munte”. Decoraţiunile sunt ataşate de coarnele de cerb. 77 bucăţi de jad împodobesc coroana. 16 bucăţi de jad albastru în formă de virgulă au fost ataşate la caracterele chinezeşti, nouă bucăţi de jad pe coarnele de cerb şi 11 pietre pe banda care susţine capul. Această coroană este posibil să fi fost făcută pentru o regină.

Image and video hosting by TinyPic
Comoara naţională nr. 192
Geumjegwadae (Brâul de aur cu pandantive descoperit în mormântul nr. 98) are 120 cm în lungime, este făcută din aur curat şi este formată din 28 dreptunghiuri metalice interconectate împreună. Ca şi Comoara naţională nr. 190, această centură are un număr de lanţuri pe partea stângă, inclusiv mărgele din jad în formă de virgulă, un cuţit mic, o casetă pentru leacuri, o cremene, o piatră de şlefuit şi un cleşte, obiecte folosite pentru a onora strămoşii. Pe lanţurile din dreapta centurii se găsesc un instrument din os purtat pe degetul mare pentru utilizarea arcului, un obiect folosit pentru a agăţa arcul şi o ceaşcă.
Brâul a fost descoperit împreună cu un Yopae, un lanţ de aur format din 13 plăci ovale şi dreptunghiulare, care era ataşat la centura principală, cu ajutorul unei catarame. El are 22,5 – 73,5 cm în lungime. Yopae este important deoarece oferă indicii cu privire la modul în care a fost de fapt brâu purtat şi folosit.

Image and video hosting by TinyPic
Mormântul regelui Michu, Dinastia Silla

Mormântul nr. 98 mai este cunoscut sub numele de Hwangnamdaechong şi face parte din complexul de morminte vechi din regiunea Michuwangneung, fiind cel mai mare din timpul dinastiei Silla.
Mormântul este datat înainte de unificarea Sillei. El are 80 m în diametru, măsurat de la est la vest şi 120 m măsurat de la nord la sud. Mormântul este o movilă dublă şi are formă ca o tărtăcuţă. Intrarea la sud are 23 m în înălţime, iar intrarea de nord 22 m. Există controverse semnificative asupra identităţii persoanelor îngropate la nord şi sud de mormânt. Cingătoarea de aur găsită în acest mormânt poate să fi fost pentru o regină din Silla, deoarece în mormânt a fost găsită o placă, ce arăta faptul că centura era pentru o femeie. Cu toate acestea, nicio regină nu a fost cunoscută în Silla în perioada în care a fost datat mormântul.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Comori naţionale – Coroanele regale din Silla (II). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Wow,am ramas fara cunvinte,trebuie sa fi muncit foarte mult pentru aceste recenzii,atatea detalii iar pozele….sunt superr.VOT!!!

  2. Intr/adevar este multa munca, dar cred ca toti cei de aici care sunt interesati de Coreea merita sa afle cat mai multe informatiii. De aceea mi-am propus acest serial despre comorile nationale.

  3. carina ti-as da 100 de voturi pt aceasta recenzie ,sunt superbe coroanele si tot ce neai povestit e f captivant ,felicitari pt munca

  4. Sper ca ai citit si prima parte :)

  5. ni-a facut o deosebita placere sa citesc aceasta recenzie ca toate ale tale de altfel! iti apreciez foarte mult munca pe care o depui!

  6. mi-a scz

  7. Multumesc mult :)

  8. da carina am citit toate recenziile tale sunt deosebite ,sunt f muncite si documentate ,citind tot ce scrieti imi doresc si mai mult sa ajung sa le vad cu ochii mei ,dar poate intr-o zi

  9. Asa sper si eu… daca tot citit atat despre Coreea… meritam, nu? :))

  10. nu sti care e mai frumoaSA

  11. Multumesc multe pentru voturi si pentru aprecieri. Ma bucur ca va plac

  12. sunt frumoase

  13. Impresionante (si recenzia si coroana)…

  14. am vrut sa spun coroanele …

  15. ce povesti interesante ne mai prezinti Carina!Eu sunt impresionata de eforturile voasre , sincer tot ce scrieti ne mangaie sufletul!vot!

  16. Da bine bre noi chiar nu avem comori? Sau trebuiesc redescoperite?

  17. acum comorile noatre sunt cei care ne prezinta aceste comori vot

Leave a Comment