In mod sigur intampinam dificultati atunci cand trebuie sa folosim cand mancam altceva in afara de lingura/furculita/cutit. De multe ori, ne servim chiar cu degetelele, infigand cu dezinvoltura mana in platoul de pe masa. Dar, cum suntem aici pentru ca ne place cultura coreeana, invatam lucruri noi tot timpul. Am citit recenzii foarte frumoase despre mancarea traditionala coreeana. Am mai scris deja doua recenzii despre bunele maniere la masa. Mi se pare normal sa stim si cum sa ne folosim de BETISOARE / CHOPSTICKS. Trebuie sa recunoastem ca nu multi stim sau nu multi am avut ocazia sa consuman mancare asiatica. Prin urmare, un mic, scurt si sper, folositor ghid de utilizare.
Mai intai:
Diferenta dintre a arata ca o persoana needucata si una rafinata tine de cum tii betisoarele. Nu le tine stranse la un capat. Cu cat tii mainile mai departe de mancare, cu atat mai bine. Nu „injunghia” mancarea – este nepoliticos si/sau o insulta adusa atat mancarii cat si bucatarului.
Betisoarele de lemn sau bambus sunt mai usor de folosit din cauza texturii lor; cele de plastic sunt mai dificile. Cele de metal, preferatele coreenilor, sunt cele mai dificil de utilizat.
Nu infige betisoarele drept in orez-ar semana cu betisoarele care se ard la inmormantari.
Nu da mancare mai departe cu betisoarele si nu lovi farfuriile cu ele.
Nu incrucisa betisoarele.
Nu manca cu un betisor rupt sau cu 2 betisoare diferite.
Nu manca direct din platorul de pe masa; pune intai pe farfuria ta si abia apoi poti manca.
Nu arata catre ceva/cineva cu betisoarele.
Cutitul si furculita sunt folosite numai pt.mancarurile occidentale.
Cand ai terminat, pune betisoarele de unde le-ai luat cand te-ai asezat la masa.
23/08/2010 la 10:20 am
Si inca un vot!
23/08/2010 la 11:00 am
multumim de sfaturi.votat
23/08/2010 la 1:41 pm
vot :P;;)
23/08/2010 la 3:30 pm
sfaturi utile si importante!
vot
23/08/2010 la 11:55 pm
am inteles!
24/01/2011 la 8:29 pm
Foarte importante sfaturile^^