Altarul Yuksanggung

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on august 31, 2010 with 20 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Este unul din şapte altare din complexul Yuksanggung (Gungjeong-dong, Jongno-gu, Seoul), unde este ţinută tăbliţa memorială a Nobilei Consoarte Regale Choi Suk-bin, mama celui de-al 21-lea rege al Joseon, Yeongjo (1724-1776). Altarul a fost numit Sukbinmyo când a fost construit în 1725, dar a fost redenumit Yuksangmyo în al 20-lea an de domnie al lui Yeongjo. Apoi i s-a schimbat numele în Yuksanggung, în 1753, în anul 29 al domniei regelui Yeongjo, pentru a oferi un statut mai mare acestui altar.
Împreună cu Jongmyo, clădirile sunt considerate o sursă valoroasă pentru studiul mormintelor şi a sistemului de altare din timpul dinastiei Joseon.
În 1966 a fost desemnat Situl istoric nr. 149. Este format din cinci clădiri şi ocupă o suprafaţă de 25.791 mp.
Image and video hosting by TinyPic

Când plăcuţele memoriale a cinci alte mame de regi care, la fel ca şi Choi Suk-bin, nu au fost niciodată oficial făcut regine, au fost expuse în acest complex în 1908, acesta a devenit cunoscut sub numele de Yukgung (înseamnă „Şase altare”). Odată cu mutarea Deogangung, altarul Gwibi Eom, mama lui Yi Eon (care ar fi fost al 28-lea rege al Joseon, dacă nu ar fi fost de subjugat de Japonia), în 1929 complexul a primit denumirea Chilgung, adică „Palatul celor şapte”.
Diverse clădiri auxiliare şi grădinile sunt considerate a avea design tipic coreean.
Image and video hosting by TinyPic

La sud şi la nord de poarta principală, există două locuri de rit memorial. De la est la vest sunt Yeonhogung, Yuksanggung, Deogangung, Gyeongugung, Seonhigung, Daebingung, şi Jeogyeonggung, orientate spre sud. Iazul Naengcheon şi Pavilionul Naengcheonjeong sunt în mijlocul Yeonhogung şi Deogangung. Grădina din jurul altarelor, prin frumusetea ei simplă, arată o parte din gradina tradiţională coreenă.

Image and video hosting by TinyPic
Altarul Seonhuigung

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Altarul Yuksanggung. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Waw! ce cladiri impresionante pentru mormintele concubinelor. Se pare ca cea mai iubita a fost Choi Suk-bin.
  Foarte instructiva si un vot!

 2. De aceeasi parere cu tine nikki!Vot!

 3. un rol foarte mare l-a avut fiul sau care a iubit-o si respectat-o foarte mult

 4. mulţumim carina…:) vot.

 5. Recenziile despre concubine si regine sunt cele mai interesate,vot:D

 6. sunt foarte multe frumoase si interesante :)

 7. mersi carina! foarte interesant. vot

 8. multumim Carina… un vot si din partea mea.

 9. interesant iata ca cineva s-a gandit si la aceste doamne vot multumim Carina

 10. Wow!Foarte interesant!Iar imaginile sunt foarte frumoase.Multumim Carina!Vot!

 11. sa stiti ca am scris recenzi la solicitarea unor persoane de aici :)

 12. Am observat prin filme ca de regula ,concubinele aveau inima regelui nu regina proprizisa,care facea parte din decor,(tare mi-a mai placut faza cu Muyul in printesa ,cand nu a vrut si pace sa aiba o relatie cu ea.abia dupa un milion de ani a avut gratie unui siretlic)

 13. Vot!,vreau si eu o casuta cat de mica asemeni astora ,dar acum nu dupa moarte! hi hi !

 14. foarte frumos
  am scris si eu despre mormantul unei concubine a lui sukjong,kim young bin,care a avut aceeasi soarta cu regina inhyeon

 15. multumesc pt voturi :)

 16. Andreea, sper sa vezi aceasta recenzie pt ca tu ai cerut-o in mod special :)

 17. carina am si eu o tema pt tine; noul serial postat de Marian, JejoongWon, E f.f.f.f. frumos, tot pe teme medicale si te tine cu sufletul la gura. Te rog mult fa-i o recenzie.

 18. Am ametit de tot cu asa de multe personaje istorice cu nume si palate si monumente . Oare copii coreeni de azi invata la 15-17 ani toate acestea (regate, nume d eregi , regine , ministri batalii , cetati si legislatie ??? ) .
  Imi aduc aminte de regatele noastre si pina la fanarioti mai merge dar pe urma totul se bulumaceste si cu totii ne oprim la Cuza. Cu regii si reginele de dupa 1877 ne-am familiarizat dupa 89 dar nu cred ca mai mult de 20 % din oameni ii recunosc dupa pozele tablourilor oficiale daramite dupa filmele de arhiva de la TV. Lasa ca pe unii ii iubim , pe fanarioti ii dispretuim fara a sti nimic istoric pina la Cuza , si pe urma urim in bloc deci istorie ioc.Parca ii inteleg si pe copii ce vor sa invete in limba materna !!!sa poata lua macar un 5 de trecere. Ce fac copii coreeni din tara SK, NK sau din Diaspora ?? Cred ca filmele istorice sint un instrument pedagogic uluitor . Noi am avut ironii la vremea lor la filmele lui S.N . dar acum de dragul actorilor dusi dintre noi le urmaresc cu placere reala (cinemateca) si le iert .Ma fac sa caut adevaruri si relationari internationale in cartile noi de istorie dar sint cam scumpe . N.Juvara ne ajuta. Va rog sa continuati minunatele articole istorice si de cultura , arhitectura si monumente . Multumesc.

 19. din putinul pe care l-am aflat si il descoperim, incercam sa impartasim si celorlalti

Leave a Comment