Taejo-intemeietorul Dinastiei Joseon

Written by sung song yeon. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iulie 06, 2010 with Un comentariu

Taejo, care a intemeiat Dinastia Joseon si a redenumit tara “Marele Regat Joseon”, a domnit intre 1392-1398. Initial, numele sau a fost Yi Seong-gye, schimbat ulterior in Yi Dan. A fost ridicat postmortem la rangul de Imparat in 1899 de catre Gojong, care a proclamat Imperiul Coreean in 1897.
Image and video hosting by TinyPic

Generalul Yi Seong-gye a castigat respectul populatie prin victoriile impotriva mongolilor si japonezilor. Realizeaza mari progrese in politica externa, muta capitala la Hanseong (Seoul), ins ape timpul domniei sale au avut loc numeroase lupte interioare pentru putere intre fiii sai.
Dupa ce il numeste mostenitor pe fiul sau, Yi Bang-gwa (Regele Jeongjong), moare la Palatul Changdeok si este inmormantat la Geonwolleung.

border=”0″ alt=”Image and video hosting by TinyPic”>

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

Un comentariu

There are currently Un comentariu on Taejo-intemeietorul Dinastiei Joseon. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. buna aceasta recenzie . as vrea sa vin cu o propunere . paginile despre istoria si filmele coreene nu exista pe wikipedia in romana . toate sunt cuprinse pe wikipedia in engleza . haideti sa ne strangem un grup de useri pe wikipedia in romana care sa avem grija ca aceste lucruri sa existe si in limba romana si la dispozitia tuturor . putina munca de voluntariat pentru nitica cultura nu strica . plus ca ne mai obisnuim si noi cu limba engleza

Leave a Comment