Scurt istoric al acupuncturii coreene

Written by virginia. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iulie 28, 2010 with 8 comentarii

Acul de acupunctura este un instrument medical folosit pentru a vindeca bolile prin înteparea anumitor puncte de pe corp. La inceput se foloseu bucati ascutite de piatra, apoi oase de animal, bucati de portelan ajugand pana la ace din cupru, argint si aur, otel inoxidabil. Exista date ca de aproximativ 2200 de ani se folosesc acele pentru tratamentul medical. In timpul dinastiei Silla (chiar in timpul domniei reginei Seon Duk)faima acupucturii a mers peste mare in Japonia, cand un japonez a venit sa studieze acupuctura. În timpul dinastiei Geryeo, acupunctura facea parte din serviciului public de examinare si toti studenti de Confucianism trebuiau sa invete acupunctura sau Neijing.
Image and video hosting by TinyPic
Acupunctura a fost cel mai practicată pe scară largă în timpul dinastiei Joseon, fiind un tratament ieftin si usor de transportat ,uneori chiar mai eficient decat medicamentul preparat. A fost un tratament indispensabil pentru ţărani, precum şi înalţi oficiali ai guvernului. Cu efort si interes, acupunctura înflorea cu Heo Jur, urmat de Heo Im, iar pe ultima parte a dinastiei Joseon oameni ca Lee Hyung IK,si sihastrul Saam au dus la noi metode de acupunctura. Acestia au scris multe lucrari care mai sunt citite si astazi cu acelasi interes. Astazi acupunctura nu mai este un tratament doar in tarile asiatice ci se foloseste aproape in toata lumea, folosindu-se diferite metode de acupunctura.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Scurt istoric al acupuncturii coreene. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. interesant subiect
  am observat in giuvaer ca la orice afectiune foloseau acele

 2. Interesant subiect! Felicitari! Un vot…

 3. un alt subiect surpriza !Bravo! Vot!

 4. Virginia…nu degeaba am afirmat cu ceva timp in urma ca tu calci pe urmele lui JG…

  Asa poti imbina utilul ( cunostintele din carti de specialitate ) cu placutul…diverse practici medicale pe care le-am observat in serial…

  faza cu merele din episodul de ieri/azi, cu plimbarea…etc…
  vot!

 5. Si eu am vrut sa abordez acest subiect pentru ca ma fascineaza dar nu stiam ce anume sa scriu,gasisem niste lucruri interesante ,ceva despre acupunctura urechii si despre acnee dar nu stiam daca ar interesa pe cineva.M-am gandit mai bine si m-am hotarat sa scriu o recenzie despre Doctorul Heo Jun
  Vot si de la mine!

 6. Virginia, poate iti indrepti si studiile medicale in acest sens. Ce zici de sugestia mea??
  vot

 7. sincer mi-ar placea. am cautat pe net dar sunt lucruri prea succinte ca sa poti invata, dar e un inceput! va multumesc pt gandurile bune! va pup.

 8. Nice, Virginia. Asa cum am mai zis, acupunctura mi se pare fascinanta.

Leave a Comment