PotBingSu este unul din deserturile preferate in randul coreenilor, consumat in special vara. Dupa felul in care este prezentat pare a fi delicios datorita ingredientelor deosebite.
Terminologie:
-Pot (팥) = fasole rosie
-BingSu (빙수) = dulciuri cu gheata zdrobita
Ingrediente:
1 ½ ceasca de gheata zdrobita (se poate zdrobi cu ajutorul unui blender juice)
⅛ cana cu lapte
3 linguri de fasole rosie pentru PotBingSu
2 linguri lapte condensat
1 sau 2 linguri fruct de ananas taiat in bucati (sau cocktail de fructe)
3 linguri pepene verde taiat bucatele
2 linguri bucati de orez lipicios pentru PotBingSu
1 sau 2 linguri fulgi de porumb
Se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi: inghetata si praful de ceai verde (matcha)
Mentionez faptul ca fasolea rosie se foloseste foarte des in bucataria coreeana. Acest ingredient se gaseste deja ambalat pentru potbingsu in cutii speciale insa se poate prepara si acasa. Se fierbe fasolea rosie impreuna cu zahar.
Mai greu de procurat pentru noi ar fi bucatile de orez lipicios – Ddeok (떡)
Inainte de a-l manca se amesteca toate ingredientele. Pofta buna!
Sursa: aeriskitchen.com
27/07/2010 la 7:00 pm
@kfilm, oare de ce nu apare si video de pe youtube? am procedat la fel ca de fiecare data si cu toate acestea acum nu apare :((
27/07/2010 la 7:05 pm
pentru orice eventualitate puteti trece embeded code la materialele video
27/07/2010 la 7:06 pm
Kamsahamnida Kfilm!
27/07/2010 la 7:39 pm
ce combinatie! arata apetisant!
vot! mi-e foame!
27/07/2010 la 8:05 pm
arata bine si cred ca si este delicios
fasolea mi se pare putin “in plus”,dar se intelege,coreeni au combinatii exotice
27/07/2010 la 8:22 pm
un adevarat desert excentric dupa ingrediente…cred ca ar trebui degustat in Coreea ca sa ne facem o impresie si apoi sa trecem la executat ….Foarte interesant amestecul…!VOTAT!
27/07/2010 la 8:47 pm
Mmm…fasole, orez, fructe si lapte…ce amestec ciudat! Cu siguranta nu e un desert recomandat stomacurilor sensibile :) Esti tentata sa-l incerci, Clau? :)
27/07/2010 la 9:02 pm
@Mishu, E intr-adevar un amestec destul de ciudat dar daca mi-ar daca mi-ar prepara stii tu cine :))) un astfel de desert cred l-as gusta. :P
27/07/2010 la 9:06 pm
Inteleg…altfel, exclus! Asa ma gandeam si eu! :))
27/07/2010 la 9:10 pm
As puteo pe mama sa faca bautura asta.Dar cum unele ingriedent nu se gasesc.Vot,claudia.
27/07/2010 la 9:11 pm
As puneo scz.
27/07/2010 la 9:43 pm
Cristina, “as pune-o” :)
27/07/2010 la 9:56 pm
Nu-i nimic Cristina, se mai intampla :) Si eu mai “mananc” litere din cauza rapiditatii cu care scriu…oricum ultima varianta, cea prezentata de Michelle, este corecta. Eu cred ca s-ar putea improviza, inlocuind ingredientele care lipsesc cu altceva…asa am procedat si la bulgogi.
27/07/2010 la 10:05 pm
mmm buuuuun!
28/07/2010 la 9:28 am
ca toate lucrurile ciudate de provenienta asiatica, pare interesant….. n-as incerca asa ceva acasa, insa la un restaurant cu specific coreean cu siguranta da!
28/07/2010 la 12:40 pm
Apropo de produse specific coreene in drum spre mare am oprit la o benzinarie si am gasit o bautura racoritoare ALOE VERA KING cu bucati mici de aloe combinat cu diverse fructe(rodie,strugure sau afine)importata de la mama ei(Coreea de Sud).Este cam scumpa dar merita.Este o bautura care se consum f.des la ei cam cum ar fi coca cola la noi.
Va recomand sa o incercati daca o gasiti.
28/07/2010 la 8:00 pm
Arata bine!Combinatia fasole, ananas, orez, pepene…hmmm, nu stiu daca este cea mai potrivita, insa, in esenta, pare destul de apetisant acest desert!:)
30/07/2010 la 10:27 pm
Si pe mine m-a uimit foarte mult alegerea acestui tip de fasole indulcita cu zahar…dar ce-i drept pare apetisant la prima vedere si as incerca macar o data acest desert. Multumesc tuturor pentru comentarii!
30/07/2010 la 10:28 pm
Buna,claudia.Vi la SECRETE?