koreafilm

Giuvaerul palatului – Ultimul episod (54)

Written by koreafilm. Posted in Giuvaerul Palatului, Povestea

Tagged: , ,

51

Published on iulie 28, 2010 with 1,181 comentarii

Regele simte ca i se apropie sfarsitul si ii zambeste lui Jang-Geum. Ii pregatise intalnirea cu Min…
Min Jung Ho primeste ordin regal sa o duca pe Jang-Geum in China (Ming) pentru a invata medicina. In timp ce ezita sa plece fara sa isi ia ramas bun de la rege, aude plansetele celor care aflasera de moartea suveranului.
Peste 8 ani, in anul 1550, intr-un catun din timpul dinastiei Choseun o vedem pe So-won, o fetita care alearga catre tatal ei, Min, plina de noroi pe haine. Mama sa, Jang-Geum apare amenintatoare si isi pedepseste fiica pentru ca nu o ascultase.
Jang-Geum practica medicina, ajutandu-i pe cei saraci.
Yun-Saeng afla ca Jang-Geum se afla in Coreea si merge la regina sa o roage sa o gratieze pe Jang-Geum, care ajunge astfel inapoi la palat, dupa multi ani. Jang-Geum ia decizia sa paraseasca definitiv palatul, alaturi de Min si de fiica lor.
Cand Min o intreaba ce a insemnat pentru ea palatul, raspunde fara ezitare ca, palatul a facut-o sa se simta ca si cand ar fi avut totul, cand nu avea de fapt nimic, a facut-o sa creada ca poate face totul, cand de fapt nu a putut face nimic. Palatul incheie o poveste trista, dar continua, spune Min, cu un drum impreuna si cu vietile pe care Jang-Geum avea sa le salveze.

SFARSIT

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

1,181 comentarii

There are currently 1,181 comentarii on Giuvaerul palatului – Ultimul episod (54). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. anda multumesc…si eu abia astept sa revin….luati-mi id-ul:
    bybylovekorea@yahoo.com
    pai..este windows luat de pe internet insa mi s-a spus ca are licenta…mi-a stat windowsul activat si azi ma trezesc ca imi spune sa activez windowsul…imi vine sa ma lovesc de toti peretii:))

  2. daniel eu nu prea pot sa accesez paginile de la secrete..deci daca veti hotari acolo eu voi lipsi..insa celelalte pagini cu max 1000 comm-uri le accesez usor…eu prima oara o sa-mi fac aparitia la secrete..va rog sa-mi spuneti unde v-ati hotarat sa fie locul…

  3. ‘neata lume!
    merci mirabel pt lamurire… se pare ca era altceva, nu ce credeam eu.
    am gasit noul channel al lui antonemarian, il postez aici, in caz ca mai este cate cineva care nu-l stie
    http://www.youtube.com/user/skaterguy1986

  4. byby, lasa trial-urile de pe net si ia-ti odata de undeva, de la cineva, etc un Windows bun, ca sa nu-ti mai expire XD
    te asteptam sa revii cat mai curand :D

  5. daniel, atata timp cat vor aparea noi articole de la Koreafilm si recenzii postate de utilizatori, noi vom sta imprastiati si vom comenta peste tot….. cu sau fara nebunia de la Secrete : )

  6. Ok, Byby, eu propun asa! daca tot se difuzeaza Damo, hai sa ne intalnim la episoadele corespunzatoare de acolo. Daca a fost episodul 1 vineri, ne vedem la episodul 1 pana luni la film. Luni va fi episodul 2, trecem la episodul 2 de luni dupa film..e ok asa? Pentru ca, din punctul meu de vedere, e foarte important sa purtam totusi o discutie, si nu un monolog, fiecare, pe unde se nimereste. OK?

  7. knox mii de multumiri pt ca ai postat link-ul la channelul lui antonemarian!

  8. hehe cheonmaneyo, andreea

  9. Buna dimineata, Andreea, Knok! ce faceti?

  10. eu am luat palatul la bantuit. dumneata ce mai zici ca faci?

  11. salutari uite tocmai am postat o recenzie! voi?
    daniel eu sunt de acord sa ne intalnim la damo!
    ne auzim diseara eu plec la iarba verde! o duminica frumoasa tuturor!

  12. eu nu :D
    dar ma duc s-o citesc pe-a ta XD
    ~~~~~~~ distractie placuta ~~~~~~~

  13. danile…bine…:)

  14. daniel*…scuze..abia m-am trezit:D

  15. Ok, in cazul acesta, pt toti care intra, diseara la episodul 1 din Damo!!! Pt ca acolo sunt mai putine comentarii si ni se incarca mai usor paginile! Have a nice day!

  16. Buna ziua tuturor!Deoarece au trecut cateva zile de la terminarea serialului, am sa mi expun opinia in legatura cu deznodamantul “Giuaverului”.A fost frumos ultimul episod, marcat de multe schimbari in viata eroinei noastre Jangumaaaaaaa.Nu mi a placut trecerea aceea brusca, de la jumatatea episodului, intr o alta etapa, cred ca se putea si altfel, dar nu sunt eu scenaristul.Si poate ca ma asteptam la un alt final, in care Jangumaaaaaaa, impreuna cu ofiterul si fiica lor sa ramana la palat, sa infrunte iar situatiile neprevazute, sa si faca observate multiplele calitati, ce o deosebeau de ceilalti.Insa, datorita caracterului frumos si a bunatatii ce au caracterizat o, ea a ales calea mai grea, si anume aceea de a salva cat mai multa lume in suferinta si in incapacitatea de a primi ajutor.Intr adevar, fiica ei i se asemana , in mai multe privinte, dovedind aceeasi istetime si dorinta de cunoastere, pe care am vazut o la mama sa, atunci cand era mica.Totusi, Jangumaaaaaaa, ca si copila, era mai simpatica.:)
    Un serial ce m a captivat!Antrenant, cu multe aspecte culinare, intrigi, actrite frumoase si locuri mirobolante.Imi pare bine ca TVR ul a decis sa l reia, avand in vedere ca unii dintre noi nu am avut sansa sa l vizionam toamna trecuta!:)

  17. Intr-adevar, daca Janggeum avea nevoie sa evadeze dintre zidurile incorsetate de reguli ale palatului pentru a-si putea continua munca de cercetare in domeniul bolilor si al chirurgiei, Min JH putea ajuta cu adevarat natiunea numai de la palat. Ce contau cativa copii de sateni saraci care invatau carte pe langa niste legi progresiste care puteau propulsa natiunea?? mai ales ca ar fi avut si sprjinul familiei regale, iar cu trecerea anilor ferocitatea ministrilor parea sa se fi domolit. Asta-i unul din lucrurile de care mi-a parut cu adevarat rau. Se pare ca aici Min a uitat de sfatul lui dat cu cativa ani in urma regelui: “aseaza omul potrivit in functia potrivita”.

  18. Buna ziua!:)
    Desi sunt cam grabita,nu puteam sa nu intru pentru a-mi lua ramas-bun…plec la mare pentru cateva zile,si va trebui sa ma despart de Internet…
    Imi va fi dor de voi!:-<

  19. Sper sa se vada poza. Anneyongaseyo!

  20. draga Knox, o explicatie la comentariul tau se afla deja la comentariul meu 368,cred ca asta a fost viziunea celor care au facut filmul si ca nu e vorba de uitare …Citez si o cugetare a lui
    Osho:”" Adu prin iubirea ta atat de frumoasa si plina de gingasie stralucirea in Sufletele celorlalti! “”.

  21. cu adevarat speciala aceasta imagine.daca mai ai te rog mai posteaza cateva.

  22. Va salut din vacanta!:D
    Nu mai stiu daca am avut timp sa comentez la episodul asta:D. Imi cam pare rau ca s-a terminat, dar mi-a placut mult serialul intreg. Voi ce mai faceti?

  23. Buna ,annie! Eu fac bine.Ma pregatesc sa scriu o recenzie.

  24. Buna Annie!

  25. Am ramas in urma daca nu-s acasa si a trebuit sa iau la rand recenziile.:)

  26. Eu am iesit. Pe curand!

  27. See ya!

  28. Buna!
    Deoarece am fost plecata in concediu,nu am reusit sa mai vad serialul de la ep 45…stie cineva daca il pot gasi pe net subtitrat in romana? Multumesc

  29. [IMG]http://i25.tinypic.com/96apdy.jpg[/IMG]

  30. Foaaaaaarte frumos!Am citit , in sfarsit tot ce ati “vorbit” voi aici, fara noi. M-ati emotionat.Va pup pe toti si sper sa va prind si “in direct”, offf

  31. http://www.youtube.com/user/skaterguy1986

    Aici se poate urmari, Kitty.

  32. giuvaerul palatului a fost cel mai frumos film!

  33. buna, am si eu o intrebare legata de serial, n-am inteles cine era kwangjo cho mai exact… daca mi-ar explica si mie cineva as fi recunoscatoare. :)

  34. [Laur] il gasisem deja, dar mersi oricum

  35. Elli Kwangjo cho era fostu Ministru acuzat de tradare.Din cate am inteles.

  36. @cristina_94 aha.. mersi :D

  37. cum damo a fost difuzat si mai demult nu prea va gasesc unde va gasesc…

  38. am vazut ca era ceva film da nustiu cum se numeste cu o dansatoare unde putem gasi blogul filmului, daca are?

  39. .

  40. joi incepe hur jun, de abia astept. nu l-am mai vazut si sunt nerabdatoare. ce bine ca mai incepe un film coreean; le iubesc.

  41. are kreva dintre voi povestile cu furtuna la palat, damo, deokman si hur jun? va rog…..

  42. Cand se afiseaza rezumatul la noul serial Jur Hur??? Mai este un sfert de ora si inca nu este pus rezumatul!!!

  43. stiu daniel…si eu tot cautam pe aici rezumatul…!

  44. Baieti cred ca numai voi sunteti…..VIZIONARE PLACUTA!!!!

  45. prieteni…eu merg sa ma pregatesc de hur jun:)
    cred ca va fi oseara lunga de discutii…numai sa primim rezumatul:)

  46. vizionare placuta si tie!

  47. daca nu primim rezumatul putem vb aici
    la si 30 incepe?

  48. aveti cumva rezumatele la deokman, damo si furtuna la palat?
    plssss….!!!!

  49. am venit si aci…ca poate nu doar eu imi aduc aminte de acest serial superb

Leave a Comment