Garakji (1)

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iulie 10, 2010 with 18 comentarii

Cu siguranţă vă amintiţi de inelul dublu de jad pe care Song-yeon îl primeşte de la bunicul lui Yi San şi datorită căruia, Curtea regală este obligată să-i recunoască statutul. De ce regele Yeongjo îi dă acest inel pe care îl avea de la mama lui, Choi Sukbin (Dong Yi) şi la care ţinea foarte mult, e greu de spus. Şi asta pentru că, în realitate semnificaţia acestui tip de inel este alta.
Este oare acelaşi inel pe care regele Sukjong i-l dăruieşte lui Dong Yi ca semn al iubirii? Dacă urmărim cele două seriale, observăm că ele diferă. Nu ştim însă ce s-a întâmplat cu adevărat în realitate.
Image and video hosting by TinyPic

Inelele gemene sau inelul dublu, indiferent cum vreţi să-i spuneţi, în coreeană se numeşte “Garakji”.
În perioada Joseon, inelele simbolizau că ciclul timpului şi căsătoria nu se sfârşeşc niciodată.
Garakji erau purtate de femeile căsătorite şi semnifică faptul că două persoane separate, devin una, trup şi suflet. Când unul dintre cei doi soţi moare, acesta este îngropat cu un unul dintre inelele gemene, pentru ca soţii să se regăsească pe lumea cealaltă. Femeile necăsătorite purtau un singur inel, numit “banji”.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Garakji (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim si totodata felicitari Carina!Pana acum nu stiam ce semnificatie au aceste inele de jad.

 2. Multumesc Carina!!!!Un vot de la mine…..vai ce mult seamana aceste actrise!!!!

 3. Sunt frumoase si delicate amandoua

 4. da

 5. Interesant!multumim

 6. Daniela hai la dae janggum!

 7. Deok-man…nu cred ca pot….am probleme cu calculatorul si imi trebuie un alt windows….tata a spus ca-mi instaleaza unul nou abia in septembrie pt ca a spus ca nu vrea sa se transforme claculatorul in televizor…….

 8. si netul meu merge prost si acolo sunt peste 600 de comm si se va incarca greu pagina…asta e un alt motiv..scuze

 9. mie , bpersonal, nu prea mi se pare ca seamana…cel din Yi San este de un alb( asa il vad eu)iar celalat din Dong Yi este un gri si mai are si cateva modele cu gri mai inchis sau cu negru mai sters,de ce nu?

 10. personal*

 11. Ei Carina cum le sti tu pe toate!si ne mai spui si noua ,VOT.

 12. Livia, nu le stiu… Ma bucur ca a facut completari si koreafilm.

 13. Livia, stiu ca-ti place actorul din Jumong. Ai citit cele 4 redcenzii despre el?

 14. Wow… Mai lasat fara replica… Un vot de la mine… pupik… ;)

 15. imi place cum ai facut aceasta paralela cu inelele,super.vot

 16. cat de simple sunt inelele acelea!in vremea noastra se poarta si din aur!dar,pe vremea aceea ,pana si inelul ala era important!nu orcine putea sa poarte un inel ca si ala!:d.d.d!

 17. Nu sunt sigura daca este acelasi inel,dar cred ca da!Sau poate regele ii da lui Dong-yi doua inele duble,iar ea il ea pe primul si fiului ei,care ajunge imparat si bunicul printului mostenitor Lee San,il da pe-al treilea ca sa fie toti apropiati!Dar,atunci,de ce fiul lui Dong-yi ,bunicul lui Lee San,il da lui Song-yeon?Ai putea sa stai sa cauti la antichitate o gramada…dar aceste lucruri nu le-a scris nimeni ca nu a fost prezent in secundele alea…Acuma putem sa stam sa ne gandim,ca viata lui Dong-yi si a fiului ei n-a fost chiar asa!Adica…filmele astea sunt facute in secolul 21,nu secolul 16….!Cine stie?

 18. in furtuna la palat regina mama ii spunea regelui ca si strabunica lui a fost de origine umilaila si de aceea nu a avut o inmormantare cu fast iar copilul iei a avut probleme in recunoasterea ca print mostenitor.cred ca aceasta era dong-yi.

Leave a Comment