Coreea de Sud

Written by deeutza. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Coreea de Sud

Published on iulie 31, 2010 with 4 comentarii

textDe ce Coreea de Sud ? Sincer,pana acum cateva luni idee nu aveam ca , Coreea e impartita in doua – cea de sud si cea de nord ( vezi wikipedia).
In aceste luni,urmarind seriale si filme de-ale coreenilor, m-am trezit interesata de civilizatia lor culturala si sociala. Azi, sunt pasionata de tot ce inseamna Coreea iar visul meu e sa ajung sa o vizitez intr-o zi .
De ce ? Pentru ca e o lume diferita. Si pentru ca, desi dupa nume, dupa cum iti suna in ureche, se pare ca nu e mare lucru. Insa, poti sa ramai foarte impresionat dupa putine informatii. Mereu imi imaginam ca e o tara saraca, cand colo pentru noi, romanii, in special, tehnologia lor avansata iti da impresia ca acolo sunt orasele viitorului.
BUCATARIA COREANA
Ei au uleiul obtinut din orez si soia. Au taitei nostri traditionali facuti din cartofi.Mananca foarte iute. Daca unii isi imagineaza asiaticii mici si grasi,coreenii,dimpotriva nu sunt grasi,ci mai degraba foarte slabi si Doamne,foarte inalti … Fetele la 1,75 au cate 48 de kg :LOL:
Mananca multe proteine si grasime aproape deloc.Bautura lor specifica este Soju , bautura alcoolica obtinuta din orez.Festivalurile mancarii
Mancarea este asociata cu multe dintre festivalurile coreene. Prajituri elaborate si supa de taro sunt servite de Anul Nou, prajiturile si vinul sunt dedicate celei de-a noua zile a celei de a noua luni. Fructe, vin si prajituri sunt oferite la date speciale, ca ofrande, stramosilor, iar la prima aniversare a zilei de nastere a unui copil, acesta este pus sa sada printre biscuiti, prajituri de orez si fructe. Cea de a 61-una aniversare este si ea motivul unei sarbatori. Varsta de saizeci de ani este privita ca una limita, asa ca a supravietui un an in plus reprezinta o realizare ce merita sarbatorita.Coreea are o clima cu veri fierbinti si ploi indestulatoare.
Cam asta este tot ! astept comentariile voastre despre asta.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

4 comentarii

There are currently 4 comentarii on Coreea de Sud. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Da un mare contrast intre cele doua state care vorbesc aceeasi limba, au aceeasi moneda (Won-ul parca) si care datorita lui “Uncle Sam” si “Дедушка Иван” (asta vrea sa fie “bunicul Ivan” daca cumva nu e corect google-ul e de vina) au ajuns sa sa urasca de moarte, e trist cand auzi ca si dupa 60 de la izbucnirea razboiului mai sunt inca familii destramate, si peninsula coreeana e locul unde se poate spune cu siguranta, ca razboiul rece e inca in desfasurare.

  2. E bine ca ai abordat subiectul acesta in 2 parti .Sa ne amintim putin: Aflata sub stapanirea Japoniei imperiale pana la capitularea acesteia in 1945, Peninsula Coreea a fost divizata dupa modelul Germaniei: partea de sud a ajuns sub control american, iar nordul a fost plasat sub influenta sovietica. Puterile invingatoare au asigurat, initial, ca solutia divizarii era una provizorie, SUA si URSS angajandu-se, alaturi de China sa negocieze in cadul unor intalniri , unificarea Coreei si crearea unui guvern national. Ce a urmat …este o istorie scrisa cu multa suferinta.Votat!

  3. da…este groaznic ce se intampla acolo
    nu vreau sa ma aflu

  4. Totusi raman la parerea mea, neavizata, ca mare parte din vina pentru situatia actuala, din peninsula o poarta cele 2 puteri mondiale SUA si pe atunci URSS-ul care si azi se lupta (decamdata doar la nivel declarativ, sau poate doar ascuns) pentru a-si mari sau pastra sferele de influenta, vezi cotrovesa cu scutul antiracheta.

Leave a Comment