Sopyonje (II)

Written by georgiana. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Sopyonje (II)

Published on iunie 29, 2010 with 3 comentarii

Songhwa continua sa colinde prin lume alaturi de Youbong si sa-si imbunatateasca sub indrumarea acestuia interpretarea cantecelor.Youbong considera ca un interpret pansori remarcabil trebuia sa cunoasca amaraciunea asa ca ii provoaca fiicei adoptive orbirea pt a o ”invata despre suferinta”.Tot Youbong afirma despre Sopyonje ca ”trebuie sa fie trist si suav”.Este de remarcat faptul ca ”se spunea” ca Youbong ar fi provocat orbirea fiicei sale din dorinta de a nu fi parasit si de aceasta ,ceea ce tradeaza uitarea unor simboluri si credinte specifice culturii traditionale (este marcata o ruptura intre trecut si prezent).
Sopyonje este expresia perfecta a han – o idee coreana despre patos unii critici au considerat ca Songhwa reprezinta Coreea traversand o istorie a suferintei pt a-si atinge maretia .
Finalul filmului mi se pare cel mai interesant asa ca las pe fiecare sa-l descopere.
Am vizionat filmul la recomandarea koreafilm din articolul Muzica traditionala coreeana la Opera Nationala Bucuresti ca o pregatire inaintea evenimentului dar , a intrecut asteptarile , filmul este ca o poezie , ”coloana sonora” este minunata , replicile sunt scurte si pline de sensuri iar imaginile completeaza foarte bine idea filmului – nimic in plus nimic in minus.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Sopyonje (II). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. foarte frumos! ai si votul meu!

  2. multumesc ! dar, si mai important merita sa-l vezi !

  3. georgiana tocmai am terminat sopyeonje si intr-advar este in film impresionant! foarte frumoasa aceasta muzica pansori! multumesc de recomandare!

Leave a Comment