Consoartele regale în perioada Joseon

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on iunie 29, 2010 with 20 comentarii

Rangul cel mai înalt îl avea, evident, Regina.
Urmau concubinele care erau Nobile Consoarte Regale sau simple concubine.
Consoartele regale erau recunoscute ca făcând parte din familia regală. Ele proveneau din rândul familiilor nobile. Primul caz din istoria Joseon, de Consoartă regală provenită din cea mai joasă clasă a societăţii a fost al lui Dong Yi.
Şi Consoartele regale erau împărţite pe ranguri.
Image and video hosting by TinyPic
“Bin” (嫔) este la rândul său un rang, deşi este împărţit, de asemenea, în superior şi inferior. Este un fel de “crème de la crème”, între Consoartele regale.
Aşa cum am spus, consoartele erau împărţite în Jeong (prima clasa superioară) şi Jong (clasa inferioară).
Heebin (primul rang Jeong), titlu pe care l-a avut Jang Ok Jung, ceea care a devenit mai târziu regina lui Sukjong.
Image and video hosting by TinyPic
Sukbin (primul rang Jong), titlu obţinut de Choi Dong Yi după ce l-a născut pe Yeongjo, viitorul rege al Joseon.
Euibin (primul rang Jong), a fost Sung Song Yeon după ce a dat naştere fiului lui Yi San.
Concubinele „Bin” de rang Jeong, puteau să devină regine. A fost şi cazul lui Jang Ok Jung, care a ajuns regină după ce a fost detronată In-Hyun. După această poveste, regele Sukjong a dat un decret regal prin care nicio consoartă nu mai putea să ajungă regină.
Image and video hosting by TinyPic
Urmează rangurile mai mici decât “Bin”:
Gwiin (1st rang Jong)
Soeui (2nd rang Jeong)
Sukeui (2nd rang Jong)
Soyong (3rd rang Jeong)
Sukyong 3rd rang Jong)
Sowon (4th rang Jeong)
Sukwon (4th rang Jong)

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Consoartele regale în perioada Joseon. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. ai un vot din parte mea!

 2. Un vot de la mine.

 3. Foarte interesanta recenzia,chiar vroiam sa aflu mai multe despre consoartele regale ,eram curioasa daca chiar puteau deveni regine.Un vot si din partea mea!

 4. dupa patania lui sukjong cu hee bin,se pare ca a dat un decret regal prin care nicio concubina sa nu poata ajunge regina

 5. Ezact asta am spus si in recenzie, Ana. :)

 6. am vazut carina,mai spusesem odata pt cealalta Ana,care se intreba daca puteau deveni regine.sau nu mie mi-ai spus?

 7. Ba da… am crezut de moment ca n-ai observat ca am scris. :)

 8. Interesant! Dar eu mai am o intrebare: concubina erai numai dupa ce venea adusa cu alai la palat?Cermonia din YI SAN si DONG YI sunt putin diferite.
  Si un vot de la mine!

 9. Concubinele isi faceau intrarea in Palat cu alai… era o recunoastere a noului lor statut, chiar daca unele fusesera doamne la Curte. Din ce-am citit, ceremonia din Yi San a fost practic o nunta. Nu stiu de ce in Dong Yi este asa. Poate intre timp, a aparut obiceiul nuntii… Actiunea din Dong Yi se petrece la sfarsitul anilor 1600, iar in Yi San dupa vreo 60-70 de ani.

 10. eu cred ca nu are alai deoarece nu a devenit inca concubina si spun asta pt ca nu are bentita rotunda (ma rog accesoriul acela)ci o are lunguiata.deci in concluzie ma stept sa aiba loc o ceremonie in ep 32 sau 33

 11. Poate are loc o ceremonie dupa ce era acceptata si de regina (asa era obiceiul) sau dupa ce devine Nobila Consoarta Regala.

 12. Am o curiozitate… regele le facea concubine inainte sau dupa ce avea relatii cu o anumita doamna/domnisoara sau ii placea cineva si hotara ca aceasta sa-i devina concubina, venea la palat cu alai cu tot si apoi in functie de cum se desfasura relatia dintre ei primea asemeni lui Dong Yi un anume rang?

 13. In principiu toate doamnele de la Curte ii apartineau regelui. De aceea nu aveau voi sa aiba niciun fel de relatii cu barbatii. Amintiti-va testul de virginitate din Dae Jang Geum.
  Prin urmare, daca regelui ii placea yna dintre doamne o putea “binecuvanta cu favorurile regale”. Atunci ea devenea concubina si ave aun statut mai aparte, desi poate ca dupa aceea n-o mai vizita niciodata. Dar, de obicei, concubinele care intrau in Palat erau cele alese de regina-mama (daca traia) sau regina si, de obicei alegerea era facut cu scopul de a procrea si de a stabili aliante politice sau pentru intarirea puterii suveranului. In functie de aceasta primeau si rangurile. Acestea erau Consoartele regale.
  De exemplu, Sukjong, a avut 3 regine, 4 consoarte regale si alte 3 concubine.

 14. La Dong Yi a fost o situatie mai aparte datorita iubirii dintre cei doi. La finalul ep 30, regele isi anunta Curtea ca DY a intrat in Palat pentru a primi “favorurile regelui”. N-a amintit de niciun rang. Probabil, dupa ce primeste acceptul reginei, devine Consoarta regala si i se acord rang. Iar dupa ce-l naste pe print devine Sukbin. El acum vrea sa forteze intrarea ei in Palat pentru a o proteja deoarece ministrii cereau anchetarea ei.
  Si in Yi San s-a intamplat ceva asemanator, doar ca acolo regele a incercat sa “forteze” mana reginei-mama pentru a o accepta pe Song-yeon.

 15. Carina…se vede ca te ai documentat, imi place modul cum ai prezentat recenzia…un vot si din partea mea. :)

 16. carina nu am cuvinte e super ,vot

 17. @Carina: mai am o rugaminte (Mrs Korea este iar in intarziere) Ne poti spune ce zice la “secvente din episodul urmator? Preview-ul de pe yutube a fost sters deja. Te rog….

 18. @nikky2oo6: Preview la ep 31 – rezumat
  Lui Dong Yi i se pare ciudat sa i se adreseze cu doamna; DY se teme ca regele va afla ca tatal ei a fost Comandantul Fratieie Sabiei; regele il intreaba pe Chun Soo daca este interesat de sentimentele lui pentru DY in calitate de frate sau de barbat; regina ii cere regelui sa faca o intelegere, iar regele se mira; Chun Soo se roaga ca DY sa fie fericita: regele cere ca DY sa fie gasita imediat.

 19. @Carina: Multumesc, esti o scumpa!(am incercat pe you tube dar nu mai pot eu sa il deschid) Inca o data multumesc!

 20. Ehe!lac sa fie ca broaste se aduna!

Leave a Comment