Cadourile traditionale coreene (I)

Written by claudia. Posted in Cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on iunie 29, 2010 with 10 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Schimbul de cadouri este important in viata coreenilor pentru ca este strans legat de starea de spirit, de respectul reciproc. Atunci cand un coreean se duce in vizita la prieteni sau cei apropiati el va cumpara intotdeauna fructe, flori, vin sau lichior. Trebuie luat in considerare si un cadou pentru cei varstnici, de exemplu bunic(-a), daca acest (aceasta) locuieste impreuna cu restul familiei. Pe de alta parte, atunci cand viziteaza un prieten la locul de munca ii va aduce acestuia suc imbuteliat.

La inaugurarea unei case sau unui apartament de obicei se ofera cadou lumanari, sapun (detergent) si hartie. Sapunul are o semnificatie aparte- a oferi sapun in speranta ca va creste averea familei precum baloanele de sapun care se ridica in aer.

La petrecerea de aniversare a unui copil de obicei se ofera in dar un inel de aur. Majoritatea coreenilor pastreaza pana la maturitate unul sau 2 inele primite la nastere. Totusi, in ziua de astazi, coreenii vor oferi mai degraba bani decat inele de aur chiar daca prima aniversare a unui nou nascut este asociata cu un astfel de dar. In magazinele cu bijuterii se gasesc inele speciale primului an de nastere.

“Cadourile de afaceri” sunt inca larg raspandite in societatea coreeana si se ofera adesea la primele reuniuni. Cele mai scumpe cadouri de obicei se ofera persoanelor care au un rang mai inalt astfel ca acest gest poate fi interpretat de cele mai multe ori ca fiind un mijloc de a influenta anumiti factori de decizie la locul de munca. Cu toate acestea, cadourile oferite reciproc la prima intalnire de afaceri are rolul de a stabili fundamentul unei relatii parteneriale.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Cadourile traditionale coreene (I). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. doamne fetelor dar voi postati cu viteza sunetului! abia reusesc sa citesc tot! oricum felicitari clau imi place!

 2. bravo claudia chiar nu stiam ,vot

 3. si iar mai aflam lucruri interesante. :)
  bravo claudia.

 4. Felicitari. Si de la mine un vot

 5. Frumos.Vot si de la mine!

 6. Multumesc tuturor pentru voturile acordate!Voi reveni si cu partea a doua, cu continuarea…

  @Andreea, ai dreptate, au aparut foarte multe informatii noi pe blog. Sper sa imi gasesc si eu timp sa le pot citi pe toate in ordine.

 7. Si de la mine un vot

 8. si de la mine un vot:* super :X

 9. Felicitari pentru recenzie Claudia!Chiar sunt informatii noi.Un vot si din partea mea!

 10. Multumesc @mirabel, @Cheam-chu Stefy, @Ana!Am trimis si continuarea dar nu stiu de ce inca nu a fost acceptata…

Leave a Comment