Observatorul Cheomseongdae

Written by anka91. Posted in Arhiva recenzii utilizatori

Published on mai 04, 2010 with 4 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Observatorul astronomic Cheomseongdae este una dintre cele mai vechi structuri din Coreea. Cheomseongdae tradus in engleza inseamna “Star Gazing Tower”(in romana cred ca ar suna cam asa: turnul prin care poti vedea stelele.Va rog sa ma corectati daca am gresit).
Desemnat ca tezaurul national 31,a fost construit in timpul domniei reginei Seondeok a Vechiului regat al Silla in anul 634. Observatorul Cheomseongdae este cel mai vechi observator existent in Extremul Orient si unul dintre cele mai vechi instalatii stiintifice de pe pamant.
Observatorul Cheomseongdae este o cladire unica in forma de sticla, care a fost folosit ca observator astronomic. Are o inaltime de 9.4 metri,iar baza este de 5.7 metri. Constructia de caramida de granit este similara cu metoda folosita la templul Bunhwangsa care a fost inspirat de modele arhitecturale predominante in timpul dinastiei Tang din China.
Numarul 27 trebuie mentionat pentru ca regina Seondeok a fost al 27-lea rege al regatului Silla, iar observatorul are platforma formata din 27 de caramizi de granit. Cele 12 pietre dreptunghiulare de baza sunt plasate intr-un patrat, trei pe fiecare parte, reprezentand cele patru anotimpuri si douasprezece luni din fiecare an. Cele 12 nivele de pietre la fereastra de intrare si 12 nivele de mai sus reprezinta,de asemenea, deschiderea ferestrei de 12 luni ale anului sau 12 semne ale zodiacului.
De peste 200 de ani, astronomii au studiat miscarile planetelor si le-au cartografiat. Ei au prefigurat eclipsele solare si lunare, precum si cursul cometelor.Astrologii curtii regale au interpretat si raportat previziunile lor regelui, care actiona in functie de spusele astrologilor.
Astfel stelele au determinat toate aspectele de elaborare a politicilor, evolutiile agricole, serbari, razboaie si alte evenimente si festivaluri. Sper ca vi s-a parut in

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

4 comentarii

There are currently 4 comentarii on Observatorul Cheomseongdae. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. nuinteleg….doar o recenzie putem vota pe zi? aceasta nu ma mai lasa sa o votez….

  2. am incercat din nou sa votez si m a anuntat ca ,, am votat aceasta recenzie,,, . Cand? nu stiu…

  3. nu doar o recenzie,yo stiu ca mai multe,pt ca yo am mai votat mai multe

  4. Daaa, mi-a placut f mult cum au povestit in serial despre observator. Si asta imi place mie la oemanii care au trait in timpurile alea, nu constriau la intamplare, foloseau multe simboluri, eee… ar merita discutat si despre vestigiile de la Sarmisegetuza tot in acest sens…
    Oricum, vot pt subiect!

Leave a Comment