Doamnele de la bucataria regala au o atitudine ostila fata de alegerea lui Jang-Geum si a lui Geum-Young ca asistente.
Jang-Geum este extrem de ingrijorata de pierderea simtului gustului si incearca sa isi depaseasca conditia, sustinuta fiind de doamna Han, timp in care doamna Choi ii dezvaluie lui Geum-Young retetele secrete ale familiei.
Intre timp insa la bucatarie, proviziile de doenjang, ingredient esential in bucataria coreeana, sunt de nefolosit, incidentul starnind panica deoarece se considera ca prevesteste o nenorocire nationala.
Prima competitie va fi asadar bazata pe solutionarea acestei situatii.
Doamna Choi afla de la fratele sau ca problema consta in sarea folosita, aceasta provenind din alta sursa, insa Geum-young este de alta parere. Doamna Han si Jang-Geum investigheaza la randul lor posibilitatea ca gustul pastei de soia sa varieze in functie de conditiile de mediu oferite de locatia in care este pusa la fermentat.
Doamna Han si Jang-Geum o informeaza pe doamna Jung ca au descoperit motivul pentru care gustul pastei de soia este diferit. Doamnele de la bucataria regala sunt pe cale sa afle astfel motivul…
24/05/2010 la 8:26 pm
Dar cu toate “absentele”acestea,sper ca ati obtinut rezultate foarte bune pe la scoli:P?
24/05/2010 la 8:26 pm
ana si mie mi se pare ciudat ca nu este nici o veste despre castigatorii ultimelor 2 sapt de concurs deh poate cei de la koreafilm au fost ocupati! poate au si ei examene!
24/05/2010 la 8:27 pm
lasa mary ca se termina el anu scolar si sa te tii atunci prezenta ridicata pe blog!
24/05/2010 la 8:30 pm
@Andreea, lista cu castigatori apare in cele 4 saptamani de concurs. Ramane de stiut fiecare cum va intra in posesia premiilor. Eu ma intreb cand vom mai putea posta recenzii…
24/05/2010 la 8:31 pm
chiar claudia? unde?
24/05/2010 la 8:35 pm
he he gata am vazut si eu!!
hei dar a plecat toata lumea?
24/05/2010 la 8:35 pm
andreea , aici : http://koreafilm.ro/club/bunvenit/castigatori
24/05/2010 la 8:35 pm
aa gata ai gasit
24/05/2010 la 8:35 pm
@Andreea: Succes la examene!
…eu da, le-am trecut cu bine, chiar foarte bine.;;)
24/05/2010 la 8:38 pm
mersi claudelu! tu esti ca intotdeauna amabila si saritoare!
annie mersi mult! am si un pic de emotii!
24/05/2010 la 8:42 pm
fetelor eu sunt pur si simplu uimita de diversitatea bucatariei coreene! ma uitam astazi din cate ingrediente se prepara un singur fel de mancare!
24/05/2010 la 8:44 pm
si sosul ala de soia oare ce gust o avea? mie una, cand vad cum se gusta din toate pe acolo pe la bucatarie, imi ploua in gura!
24/05/2010 la 8:45 pm
cam asa este,Andreea,folosesc foarte multe incrediente….si le cunosc in detaliu pe fiecare la ce fel de boli (afectiuni)se pot folosi.
24/05/2010 la 8:47 pm
sosul de soia este incredientul de baza ptr.toate felurile de mancare daca nu ma insel.iar “tofu”am vazut ca se combina foarte bine cu muschiul de vita +altele…
24/05/2010 la 8:49 pm
mary ai observat de asemenea ca se gateste mult la aburi?
24/05/2010 la 8:50 pm
mary mie tofu acela mi se pare ca seamana cu branza noastra!
24/05/2010 la 8:50 pm
oare ce gusturi or fi avand mancarurile alea ? … :D
24/05/2010 la 8:51 pm
aaa da si am mai observat ca se pune mult accentul pe carnea de vita! eu una nu ma prea dau in vant dupa vacuta !
24/05/2010 la 8:53 pm
mmmm imi ploua in gura!!
24/05/2010 la 8:55 pm
da,am obs,ca folosesc foarte mult gatitul pe aburi…au acele cuptoare cu vase speciale,iar tofu acela al lor cred ca e obtinut tot din soia.
24/05/2010 la 8:57 pm
sunt convinsa ca au gusturi foarte rafinate acele mancaruri preparate cu atatea arome …mneam,mneam…bun.bun.rau de tot
24/05/2010 la 8:58 pm
si inca o chestie! mi se pare mie sau nu prea s-a gatit cu orez prea mult? a mai observat cineva?
24/05/2010 la 9:01 pm
si in ceea ce priveste condimentele sunt muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte! mai da stiu ca au o gramada de tinut minte fetele de la bucatarie!
24/05/2010 la 9:04 pm
multe condimente si feluri de mancare , noi nu avem nici jumatate … ori eu nu prea cunosc :))
24/05/2010 la 9:04 pm
au si orezul in alimentatia de baza….si acela e preparat cu multa atenti.
Oricum eu am fost foarte impresionata de acele “pachetele”pe care le-a preparat JG(in loc de faina a folosit varza chinezeasca si carne de pe coada de vita)pana si regina mama cunoaste felurile de mancare si le apreciaza cand e cazul.
24/05/2010 la 9:05 pm
Pe mine mă uimește faptul că medicii își dau seama de boală după puls…
24/05/2010 la 9:06 pm
da si asta e o mare curiozitate….mai ales la pulsul femeilor insarcinate ………….
24/05/2010 la 9:07 pm
…cât despre orez…am văzut o chestie, însă nu știu sigur dacă în Giuvaer, și anume că îl mâncau la supă.
24/05/2010 la 9:07 pm
erau foarte destoinici inca din cele mai vechi timpuri,dar cum se invecineaza cu China,au mai preluat si de acolo cate ceva atat pe linie medicala cat si culinara…
24/05/2010 la 9:08 pm
…adică și la supă…
24/05/2010 la 9:08 pm
da claudelu ma gandeam si eu intr-o zi la preparatele din bucataria romaneasca, ma refer la cele ale noastre din mosi stramosi nu alea imprumutate de prin alte parti!
24/05/2010 la 9:09 pm
apropos de mancare , e cam aiurea cand mananca regele de ex. … adica sunt vreo 10 care se uita fix la el =)) eu n-as putea manca asa …
24/05/2010 la 9:09 pm
annie si eu ma gandesc la chestia aia cu pulsul! ma gandeam intr-o zi cum de isi pot da medicii seama de ce boala sufera un pacient doar “citind”pulsul?
24/05/2010 la 9:10 pm
inca o mare curiozitate la un fel de mancare (au folosit o laba de urs si de obicei pe cea dreapta cu care ursul devalizeaza stupul albinelor,moment in care este atacat de acestea prin acul cu venin….
24/05/2010 la 9:11 pm
clau de unde nu stii ca inghite si el cu noduri???
24/05/2010 la 9:11 pm
pai se mai uita si la pacient … si el spune si ce simptome are ^_^
24/05/2010 la 9:12 pm
:)) m-ai facut sa rad andreea :))
24/05/2010 la 9:14 pm
mary eu am citit undeva ca intepaturile de albina in zona articulatiilor amelioreaza durerile reumatice!
poate ca si asupra labei ursului au lasat anumite “urme” benefice
24/05/2010 la 9:17 pm
clau dar totusi medicii aceia care citeau pulsul trebuie sa aibe o abilitate aparte in a distinge un semn de boala in puls! mie una mi se pare nu dificil extrem de dificil!
24/05/2010 la 9:20 pm
sincer nici eu nu inteleg cum … oricum NUMAI din puls mi se pare imposibil …
24/05/2010 la 9:21 pm
Da, e tare faza aia cu regele care mănâncă și restul 100 se uită la el, ahh și înainte, mai gustă vreo 3, să nu aibă ceva:)).Nici mie nu-mi place să se uite cineva la mine când mănânc…De faptul că înțepăturile de albină au ceva legătură cu reuatismul…adică mai ameliorează, cum ai zis, am auzit și eu.:)
24/05/2010 la 9:21 pm
poate o sa aflam mai multe detalii despre chestia cu pulsul in a doua parte a giuvaierului cand va fi JG asistenta!
24/05/2010 la 9:22 pm
reumatismul*
24/05/2010 la 9:23 pm
aniie dar ai observat cum gusta? abia daca isi pun putin pe buze!!!
24/05/2010 la 9:25 pm
Da…:))
24/05/2010 la 9:25 pm
annie*scz
24/05/2010 la 9:25 pm
andreea , la gustat seamana cu fratiorul meu , cand gusta ceva abia atinge si e asa concentrat sa vada ce e =)) … e foarte amuzant ^_^
24/05/2010 la 9:30 pm
si mai sunt curioasa de un lucru, si nu stiu daca o sa vad in film: oare la capitolul dulciuri, prajituri, dulceturi si gemuri cum stau?
24/05/2010 la 9:31 pm
cred ca este fain sa ia asa un fratior mic! clau este singurul tau frate?
24/05/2010 la 9:33 pm
@Claudia: Până acum ceva timp și eu studiam foarte foarte bine ceea ce urma sa pap, și acum mai fac asta:)) dar nu chiar așa…:-”