koreafilm

Giuvaerul palatului – Episodul 13

Written by koreafilm. Posted in Giuvaerul Palatului, Povestea

Tagged: , ,

Janggeum

Published on mai 24, 2010 with 144 comentarii

Doamnele de la bucataria regala au o atitudine ostila fata de alegerea lui Jang-Geum si a lui Geum-Young ca asistente.

Jang-Geum este extrem de ingrijorata de pierderea simtului gustului si incearca sa isi depaseasca conditia, sustinuta fiind de doamna Han, timp in care doamna Choi ii dezvaluie lui Geum-Young retetele secrete ale familiei.
Intre timp insa la bucatarie, proviziile de doenjang, ingredient esential in bucataria coreeana, sunt de nefolosit, incidentul starnind panica deoarece se considera ca prevesteste o nenorocire nationala.
Prima competitie va fi asadar bazata pe solutionarea acestei situatii.

Doamna Choi afla de la fratele sau ca problema consta in sarea folosita, aceasta provenind din alta sursa, insa Geum-young este de alta parere. Doamna Han si Jang-Geum investigheaza la randul lor posibilitatea ca gustul pastei de soia sa varieze in functie de conditiile de mediu oferite de locatia in care este pusa la fermentat.

Doamna Han si Jang-Geum o informeaza pe doamna Jung ca au descoperit motivul pentru care gustul pastei de soia este diferit. Doamnele de la bucataria regala sunt pe cale sa afle astfel motivul…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

144 comentarii

There are currently 144 comentarii on Giuvaerul palatului – Episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Dar cu toate “absentele”acestea,sper ca ati obtinut rezultate foarte bune pe la scoli:P?

  2. ana si mie mi se pare ciudat ca nu este nici o veste despre castigatorii ultimelor 2 sapt de concurs deh poate cei de la koreafilm au fost ocupati! poate au si ei examene!

  3. lasa mary ca se termina el anu scolar si sa te tii atunci prezenta ridicata pe blog!

  4. @Andreea, lista cu castigatori apare in cele 4 saptamani de concurs. Ramane de stiut fiecare cum va intra in posesia premiilor. Eu ma intreb cand vom mai putea posta recenzii…

  5. chiar claudia? unde?

  6. he he gata am vazut si eu!!
    hei dar a plecat toata lumea?

  7. aa gata ai gasit

  8. @Andreea: Succes la examene!
    …eu da, le-am trecut cu bine, chiar foarte bine.;;)

  9. mersi claudelu! tu esti ca intotdeauna amabila si saritoare!
    annie mersi mult! am si un pic de emotii!

  10. fetelor eu sunt pur si simplu uimita de diversitatea bucatariei coreene! ma uitam astazi din cate ingrediente se prepara un singur fel de mancare!

  11. si sosul ala de soia oare ce gust o avea? mie una, cand vad cum se gusta din toate pe acolo pe la bucatarie, imi ploua in gura!

  12. cam asa este,Andreea,folosesc foarte multe incrediente….si le cunosc in detaliu pe fiecare la ce fel de boli (afectiuni)se pot folosi.

  13. sosul de soia este incredientul de baza ptr.toate felurile de mancare daca nu ma insel.iar “tofu”am vazut ca se combina foarte bine cu muschiul de vita +altele…

  14. mary ai observat de asemenea ca se gateste mult la aburi?

  15. mary mie tofu acela mi se pare ca seamana cu branza noastra!

  16. oare ce gusturi or fi avand mancarurile alea ? … :D

  17. aaa da si am mai observat ca se pune mult accentul pe carnea de vita! eu una nu ma prea dau in vant dupa vacuta !

  18. mmmm imi ploua in gura!!

  19. da,am obs,ca folosesc foarte mult gatitul pe aburi…au acele cuptoare cu vase speciale,iar tofu acela al lor cred ca e obtinut tot din soia.

  20. sunt convinsa ca au gusturi foarte rafinate acele mancaruri preparate cu atatea arome …mneam,mneam…bun.bun.rau de tot

  21. si inca o chestie! mi se pare mie sau nu prea s-a gatit cu orez prea mult? a mai observat cineva?

  22. si in ceea ce priveste condimentele sunt muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulte! mai da stiu ca au o gramada de tinut minte fetele de la bucatarie!

  23. multe condimente si feluri de mancare , noi nu avem nici jumatate … ori eu nu prea cunosc :))

  24. au si orezul in alimentatia de baza….si acela e preparat cu multa atenti.
    Oricum eu am fost foarte impresionata de acele “pachetele”pe care le-a preparat JG(in loc de faina a folosit varza chinezeasca si carne de pe coada de vita)pana si regina mama cunoaste felurile de mancare si le apreciaza cand e cazul.

  25. Pe mine mă uimește faptul că medicii își dau seama de boală după puls…

  26. da si asta e o mare curiozitate….mai ales la pulsul femeilor insarcinate ………….

  27. …cât despre orez…am văzut o chestie, însă nu știu sigur dacă în Giuvaer, și anume că îl mâncau la supă.

  28. erau foarte destoinici inca din cele mai vechi timpuri,dar cum se invecineaza cu China,au mai preluat si de acolo cate ceva atat pe linie medicala cat si culinara…

  29. …adică și la supă…

  30. da claudelu ma gandeam si eu intr-o zi la preparatele din bucataria romaneasca, ma refer la cele ale noastre din mosi stramosi nu alea imprumutate de prin alte parti!

  31. apropos de mancare , e cam aiurea cand mananca regele de ex. … adica sunt vreo 10 care se uita fix la el =)) eu n-as putea manca asa …

  32. annie si eu ma gandesc la chestia aia cu pulsul! ma gandeam intr-o zi cum de isi pot da medicii seama de ce boala sufera un pacient doar “citind”pulsul?

  33. inca o mare curiozitate la un fel de mancare (au folosit o laba de urs si de obicei pe cea dreapta cu care ursul devalizeaza stupul albinelor,moment in care este atacat de acestea prin acul cu venin….

  34. clau de unde nu stii ca inghite si el cu noduri???

  35. pai se mai uita si la pacient … si el spune si ce simptome are ^_^

  36. :)) m-ai facut sa rad andreea :))

  37. mary eu am citit undeva ca intepaturile de albina in zona articulatiilor amelioreaza durerile reumatice!
    poate ca si asupra labei ursului au lasat anumite “urme” benefice

  38. clau dar totusi medicii aceia care citeau pulsul trebuie sa aibe o abilitate aparte in a distinge un semn de boala in puls! mie una mi se pare nu dificil extrem de dificil!

  39. sincer nici eu nu inteleg cum … oricum NUMAI din puls mi se pare imposibil …

  40. Da, e tare faza aia cu regele care mănâncă și restul 100 se uită la el, ahh și înainte, mai gustă vreo 3, să nu aibă ceva:)).Nici mie nu-mi place să se uite cineva la mine când mănânc…De faptul că înțepăturile de albină au ceva legătură cu reuatismul…adică mai ameliorează, cum ai zis, am auzit și eu.:)

  41. poate o sa aflam mai multe detalii despre chestia cu pulsul in a doua parte a giuvaierului cand va fi JG asistenta!

  42. reumatismul*

  43. aniie dar ai observat cum gusta? abia daca isi pun putin pe buze!!!

  44. Da…:))

  45. annie*scz

  46. andreea , la gustat seamana cu fratiorul meu , cand gusta ceva abia atinge si e asa concentrat sa vada ce e =)) … e foarte amuzant ^_^

  47. si mai sunt curioasa de un lucru, si nu stiu daca o sa vad in film: oare la capitolul dulciuri, prajituri, dulceturi si gemuri cum stau?

  48. cred ca este fain sa ia asa un fratior mic! clau este singurul tau frate?

  49. @Claudia: Până acum ceva timp și eu studiam foarte foarte bine ceea ce urma sa pap, și acum mai fac asta:)) dar nu chiar așa…:-”

Leave a Comment