koreafilm

Gastronomie coreeana: Kimpap

Written by koreafilm. Posted in Hanshik - Gastronomie

Tagged: , ,

kimpap feliute

Published on mai 29, 2010 with 14 comentarii

Este week-end si ne-am gandim sa va dam un motiv de buna dispozitie…gastronomica :)

Dorim sa va prezentam cea mai populara gustare printre coreeni, kimpap.
Asa cum mentionam intr-un post anterior http://koreafilm.ro/blog/2010/05/particularitatie-bucatariei-coreene/
kimpap-ul se afla in topul preferintelor coreenilor, ocupand locul 5, cu peste 5% din populatie declarandu-se
fanii acestei gustari. Este de departe insa gustarea numarul unu in randul copiilor, un preparat pe baza de
orez si legume, mult mai sanatos decat alternativa cu hamburgeri si cartofi prajiti!

Kimpap se prepara usor, necesitand doar putina indemanare.
Pentru prepararea lui pot fi combinate diverse legume, existand multe varietati din acest punct de
vedere, kimpap fiind asfel o gustare destul de versatila, ingredientele putand varia in functie de gustul fiecaruia:

Iata mai jos o varianta populara de kimpap:

Ingrediente:

un morcov, spanac
sos de soia, ulei de susan, seminte de susan, sare
fasii de crab semipreparat (surimi) (poate fi inlocuit cu sunca sau carte de vita si chiar ton maruntit)
ridichie alba murata, ou, mango (optional)
kim (alge) si orez fiert

Kim se poate cumpara din supermarket. Pentru detalii click aici

Dupa pregatirea orezului fiert se lasa la racit, astfel incat sa nu fie foarte fierbinte si sa poata fi in final rulat pe foile de kim.

Se dau intr-un clocot frunzele de spanac si se pun sub un jet de apa rece. Se pot adauga seminte de susan in spanac.
Se taie morcovul julienne si se prajeste usor.

Se taie omleta (si mango) longitudinal, richiile si crabul semipreparat (sau vita/sunca)

Se intande orezul fiert pe fasia de kim asezata pe un suport de bambus.
Se pun toate ingredientele deasupra orezului si se ruleaza.

Te taie felii si se serveste.

Kimpap este ideal pentru o gustare fie acasa sau la scoala, fiind foarte usor de ambalat.

Si pentru ca suntem la capitolul gustari, iata si o reteta de desert din fructe, la fel de populara
printre coreeni; nu aveti nevoie decat de inspiratie… si pofta buna! :)

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Gastronomie coreeana: Kimpap. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Dupa ce se pun toate ingredientele deasupra orezului si se ruleaza…se poate servi automat sau mai trebuie pus la copt sau…. alta operatiune?

    • koreafilm

      @Anda: nu se mai face decat operatiunea de mancare:)

      Kim poate fi insa uns cu o pensula inmuiata in ulei de susan (v. imaginea de mai sus) pentru o aroma mai placuta, avand in vedere ca este o alga marina…
      Kim se gaseste in supermarket, poate fi folosit ca atare sau se poate “praji” putin, fie pe deasupra unei flacari la foc ff mic (pentru a nu se arde) sau direct intr-o tigaie, dar fara ulei…..ii va reduce din mirosul de alge….

      Kim nu poate fi inlocuit cu altceva….

      Ingredientele care se ruleaza in interiorul orezului pot fi dupa gustul fiecaruia, putand fi doar legume sau legume si sunca/vita/ton/ …

  2. acel kim….trebuie sa fie ,,kim,, sau poate sa fie inlocuit si cu alceva…ce avem mai la indemana, de ex…:P

  3. Acum chiar ca m-am zapacit de cap, maine fac bulgogi, luni vreau sa fac 2 tipuri de kimchi si acum trebuie sa ma duc la supermarket sa-mi iau si kim(ca surimi am, sunt preferatii mei)? Trebuie sa-ncerc si kimpap, multumesc koreafilm (abia mai fac fata, dar nu ma las, sunt curioasa)

    • koreafilm

      @szcorina: :)))
      am incercat sa facem o selectie a retetelor, cu ce se poate implementa cel mai simplu :))

  4. toti dati voturi sau premii uitati-va macar la ce ore sunt pe blog si dupa sa comentati:-j

  5. KF: multumesc pt raspuns…curiozitatea ma macina si pe mine insa nu stiu in ce masura se simte gustul ,,algelor,,…eu sunt cam senibila la mancare…dar de aceea tot as incerca, doar sa procur materiile prime…:)

    voi, cei din echipa KF, gatiti aceste feluri de mancare sau doar ni le prezentati noua? :P

  6. kimpap pare delicios,dar salata cu fructe si cu oua?nu prea…

  7. Multumesc Koreafilm, eu nu mananc carne, doar peste, fructe de mare si orice altceva lacto-vegetarian, insa am facut bulgogi pt. sotul meu (mancator de carne) si mi-a zis ca a fost exceptional, de mirosit mirosea bine nu zic nu. Incercati si voi cate ceva nu este greu. Maine ma duc sa iau legume pt. kimchi, sa speram ca imi va reusi. Apropo, ca si Janggeum eu nu gust mancarea nici cea pt. mine, doar cand o mananc. Dupa un timp poti orice face ochiometric.

  8. Pare delicios….imi place orezul si pestele, imi plac legumele insa mai putin algele si ridichiile. Cred ca in acest caz raman la varianta pachetele de primavara. Acest kimpap pare a fi varianta coreeana care inlocuieste sushi…

  9. Bun!

  10. da ,dar la kimpap nu se foloseste peste crud ca la sushi

  11. a 2-a reteta nu este facuta numai din fructe(desi asa a fost mentionat)….pe acolo se mai gasesc oua, castraveti,maioneza…si multe alte lucruri pe care nu am putut sa le traduc de una singura

  12. Imi lasa gura apa…
    Multumesc, Koreafilm!

Leave a Comment