koreafilm

Gastronomie coreeana: Bulgogi

Written by koreafilm. Posted in Hanshik - Gastronomie

Tagged:

Bulgogi

Published on mai 24, 2010 with 18 comentarii

Cel mai cunoscut sortiment de friptura de vita, si cel mai popular totodata, bulgogi creaza dependenta de la prima degustare!

Traducerea literara Bul-gogi (carne (pe) foc) ne trimite in epoca Koguryo (37 I.Hr – 668 d. H), perioada in care era servita maekjok, o friptura preparata prin marinarea carnii de vita in sos de soia cu usturoi, dupa care era pusa deasupra focului.

In timpul adoptarii Budismului ca religie de stat, in secolul IV, carnea nu era unul din meniurile cu larga raspandire in Coreea, din considerente religioase care interziceau uciderea vreunui animal. Carnea revine in meniul coreenilor in secolul 13, in timpul invaziilor mongole.In timp a aparut o specialitate de vita rezervata Casei regale, denumita nobiani, ce va deveni cunoscuta mai tarziu drept Bulgogi.

Bulgogi are un gust apreciat in egala masura de coreeni si straini.

Secretul consta in procesul de marinare a acesteia, in suc de para si vin de orez (eventual vin rosu), dupa care carnea este asezonata cu un mix de sos de soia, ceapa verde marunt tocata, usturoi maruntit si ginger, dar si seminte de susan, ulei de susan, sare si piper. Dupa 12 ore de marinare carnea poate fi pusa pe gratar sau intr-o tigaie, fara ulei si fara alte sosuri suplimentare.

Bulgogi se serveste infasurata intr-o frunza de salata, SSam, impreuna cu sos de SSamjang, format din pasta de soia si ardei iute, oferind astfel o masa echilibrata, nutritiva si sanatoasa.

Modul de pregatire este destul de simplu, iar ingredientele de care aveti nevoie pot fi gasite in supermarket:

*carne de vita
*sos de soia * zahar (brun sau alb) *vin rosu (sau vin de orez) *usturoi

* o para, ceapa, morcov
*ulei de susan si seminte de susan, piper negru, ginger.

Cum se prepara Bulgogi:

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Gastronomie coreeana: Bulgogi. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. wow!!!multumim mult koreafilm!

  2. Foarte interesant , o sa incerc si eu cu siguranta.

  3. Din cate vad se prepara usor iar marinarea carnii cu vin rosu apoi folosirea sosului de soia ar trebui sa ii dea un gust deosebit. Eu folosesc la tempura cu creveti sosul de soia in combinatie cu ardei iute sau boia si este foarte gustos. Multumim pentru reteta!

  4. Salut fetelor,eu amdescoperit sosul de soia acum doi ani şi îl recomand aproape la orice fel de mâncare , mai puţin la desert. Sticluţa cu sos de soia stă la noi pe masăpe masă permanent şi cine vrea să mănânce mai sărat pune cu linguriţa cât îi trebuie. Nu vă sfiiţi să-l folosiţi dar aveţi grijă că are sare.
    Foarte instructiv filmuleţul şi piatra încinsă pentru gătit m-a dat gata. Cu suguranţă vă povestesc după ce o să fac reţeta.

  5. interesant ,multumim kfilm

  6. foarte interesant procesul de marinare a carnii, oare acest proces fragezeste carnea?

  7. aaaa si koreafilm se poate sa scrieti un articol despre dulciurile traditionale coreene? va rog pt ca sunt curioasa ce bunatati au coreenii la capitolul desert!

  8. Iata ce am gasit pe net, despre mancarea traditionala coreeana:
    lilabeauty.wordpress.com/…/invitatie-la-masa-in-stil-coreean/

  9. sper ca merge link-ul

  10. Ma scuzati dar nu stau … am o problema cu calculatorul si nu intru pe un termen nelimitat … curespect Cheam-chu Stefy

  11. Multumim KF pt reteta, e de incercat !

  12. Multumesc K film,dar daca ne mai dai fikmulete de acest gen trebuie sa dotam calculatorul cu mop,ingenioasa si cred foarte delicioasa aceasta reteta.Mai vrem,un menu complet.

  13. multumim KFilm,foarte interesant .Mai vrem!

  14. ce delicios pare,mi-ar placea sa fac.multumim pt recenzie

  15. din p. meu d.v. nu pare deloc delicios…nu agreez mancarurile gatite cu carne de vita…sub nici o forma…

    din episodul de ieri am retinut ca, carnea de balena are gust asemanator cu cel de vita…blehhhh

  16. mmmm…..cat imi place mancarea chinezeasca…

  17. multumesc pt site heonbyeong…este ft interesant…

  18. Azi am gatit Bulgogi si cu toate ca nu am avut toate ingredientele necesare am improvizat…am inlocuit ginger cu coriandru, in loc de ulei de susan am pus ulei de masline aromat cu piper si cu toate ca nu am lasat la marinat foarte multe ore carnea de vita a fost foarte frageda si aromata. Sosul de soia pe care l-am cumparat e dulce si concentrat iar in combinatie cu vinul rosu si restul condimentelor a iesit un bulgogi delicios. Multumesc mult, mai astept si alte retete!!

Lasă un răspuns către ana