Once in a Summer – Geuhae yeoreum (2006)

Written by claudia. Posted in Arhiva recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on aprilie 30, 2010 with 6 comentarii

Ni se intampla de foarte multe ori in viata sa facem un salt catre trecut in incercarea de a regasi urmele lasate, amintirile noastre ingropate candva si undeva. Datorita trecutului suntem in prezent, amintirile noastre suntem chiar noi.
Image and video hosting by TinyPic

“Once in a summer” e povestea unui trecut care se reintoarce…povestea lui Suk-young, un tanar student care refuza sa lucreze pentru tatal sau urmandu-si colegii intr-un sat pentru a ajuta ca voluntar. Ajuns acolo el se indragosteste de Jung In, o fata retrasa care care se ocupa de biblioteca cladita de tatal ei.
Dragostea celor doi e mistuita de regimul dictatorial instaurat la acea vreme de generalul Park Chung Hee.
Aceasta melodrama surprinde nu numai momentele frumoase ci si cele tragice. In film vom putea vedea o Coreea de Sud a reformelor, supusa schimbarilor economice si politice, vom putea vedea contrastul intre civilizatia rurala si urbana.

Tot ce a mai ramas sunt amintirile pe care le-au impartit impreuna…

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Once in a Summer – Geuhae yeoreum (2006). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. este filmul regizorului de aur Lee Byung Hun (giuvaierul palatului, Furtuna la palat…) aceasta recomanda de la sine filmul. imi place sa vad imagini din Coreea moderna. cu siguranta voi cauta Once in a summer. iti daruiesc un vot :)

  2. ai unvot de la mine

  3. Super , pare ft. interesant , vot !:)

  4. cred ca e un film frumos…ai un vot de la mine:)

  5. Intotdeauna filmele care prezinta un baiat bogat si o fata simpla au priza la public. Sper sa il urmaresc, deja sunt foarte multe pe lista . Un vot!

  6. Va multumesc foarte mult pentru voturi! As dori insa sa fac o rectificare…nu stiu cine este regizorul insa se face o confuzie de nume intre actorul care joaca in acest film, Lee Byung-Hun (a jucat si in Joint Security Area alaturi de Lee Young Ae daca nu ma insel) si regizorul de aur Lee Byeong-hoon…Ceea ce m-a incantat la Once in a summer, cu toate ca la prima vedere pare banal, e simplitatea si faptul ca sfarsitul este destul de imprevizibil.

Leave a Comment