koreafilm

In vizita la palatul reginei Seonduk

Written by koreafilm. Posted in Istorie si cultura

Tagged: ,

shillamillenium

Published on aprilie 29, 2010 with 1,011 comentarii

The Great Queen Seonduk (Secretele de la palat), un serial istoric dedicat dinastiei Shilla, a determinat crearea primelor platouri de filmare pentru un serial in zona Gyeongju. In plus, aceastea au fost gandite ca o constructie permanenta in cadrul un parc tematic mai amplu, pe care va invitam sa il descoperiti mai jos.

Shilla Millennium este un parc tematic situat in regiunea Gyeongju, un parc in care vizitatorii sunt invitati sa se plimbe in trecutul istoric din perioada dinastiei Shilla, cu 1200 ani in urma. Lucrarile au fost demarate in ianuarie 2009 avand un buget de 2 miliarde de Woni, iar astazi, parcul devenit destinatie turistica, cuprinde un palat in stil arhitectural specific Shilla denumit Ragung (ce “ascunde” de fapt un hotel de lux  ce se intinde pe o zona de peste 16 000 mp, in cadrul acestuia vizitatorul putand beneficia de apele termale pentru a se simti ca un adevarat rege). Printre ateliere in care se recreaza atmosfera vietii de zi cu zi din casele celor de “os sacru” care au trait in perioada respectiva, vizitatorii se vor bucura sa fie intampinati de gazde primitoare, imbracate in costume specifice Shilla. In plus, spectacolele oferite in aceasta locatie si diversele evenimente tematice, cu siguranta ii vor incanta.

Sursa:  http://www.smpark.co.kr/

Pe langa acest hotel-palat, exista o  zona dedicata filmarilor pentru serial.

Filmarile au avut loc atat pe aceste platouri, cat si in zonele invecinate parcului. Astazi, zona este deschisa publicului care doreste sa admire cladirile construite in stil traditional corean, din materiale precum lemn sau piatra.
Palatul regal sau terenurile de antrenament ale Hwarangilor sunt locatii care asteapta sa fie descoperite!

O alta locatie pe care dorim sa v-o prezentam este mormantul reginei Seondeok.
Este locatia in care se afla inmormantata prima regina din istoria Coreei, Seondeok, al 27-lea monarh al dinastiei Shilla, care a domnit intre 632 si 647. Regina si-a dedicat anii de domnie pentru a cladi o societate care sa ofere bunastare in randul maselor, ea fiind cea care a creat observatorul astronomic ‘Cheomseongdae’ cu scopul de a previziona starea vremii si a reduce astfel daunele din agricultura.

Scena din ultimul episod, in care generalul Kim YS si Alcheon isi amintesc de regina, este o scena filmata in aceasta locatie.
Mormantul este o movilita de pamant de forma rotunda, care masoara 6.8 metri in inaltime si  23.6 metri latime. Fundatia este construita pe straturi de piatra, fiind mai redus ca dimensiune fata de alte morminte regale, neavand nici decoratiunile uzuale pentru casa regala.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul oficial al Shilla Millenium Park.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

1,011 comentarii

There are currently 1,011 comentarii on In vizita la palatul reginei Seonduk. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Alllo spuneti nume oamenii buni!

 2. YEEEEEEEE!!!
  \M/

 3. NE MUTAM!

 4. MIRU CAUTA LOCSOR

 5. te-am ajutat love?bravo?

 6. NU AM MAI!!!
  ERA LA MISHTO!!
  NU AM FANI K-DRAMA IN CLASA..:(

 7. In sfarsit,acum pot da comm…ne mutam?unde?

 8. scuze,!nu ?

 9. Miru,eu i-am spus si la anita azi ca dimineata cind vin de la lucru voi sunteti la scoala si eu as intra aici dar la ultimele comentarii nu sinteti asa ca sunt nevoit sa merg la episod,ex.60!

Leave a Comment