Dae Jang-geum

Written by alinagaby. Posted in Arhiva recenzii utilizatori

Tagged: ,

Dae Jang-geum

Published on aprilie 16, 2010 with 5 comentarii

Este povesta primei femei medic din Coreea.A fost singurul medic personal al unui rege.Regele Jungjong a avu mare incredere in cunostintele aceasateia datorita faptului ca ingrijise foarte bine toti membrii familiei regale.Totusi acasta a fost mentinata in ”Analele dinastiei Joseon” doar de 7 ori.In cele 7 mentionari se mentioneaza ca docori regali si femeile medic,inclusiv Jung-geum,sunt vinovati de moartea reginei Jang-gyeog.Totusi regele le-a spus ministrilor prezenti ca nu o va pedepsi pe Jang-geum,dar nici nu o va rasplati(1515).In 1525 i se permite sa fie singura femeie medic care il ingrijeste pe rege.In 1533 dupa cateva luni de boala medicii si farmacistii sunt laudati ,iar Jung-geum si Kye-geum sunt rasplatite cu 15 saci de orez,15 saci de fasole si 10 rochii fiecare.In 1544 regele se insanatoseste si le transmite oficialilor ca meritul este a lui Jung-geum.Pe 25 octombrie 1544 regele se apropie de moarte,in ziua urmatoare stare lui se inrautateste.Pe 29 octombrie regele se insanatoseste pentru o perioada scurta de timp si in final acesta moare pe 15 noiembrie la 39 de ani dupa ce s-a urcat pe tron.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Dae Jang-geum. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Da e foarte frumos filmul a fost primul film coreean pe care l-am vazut ,m-au fascinat bucataria coreeana si felul in care practicau medicina,felicitari ai votul meu

  2. Da, ai drepate!Cu de stiu sa gateasca asa? Eu am ramas cu gura cascata. Si muzica era potrivita la prepararea mancarurilor. Ai votul meu.

  3. Da e primul serial coreean pe care noi romanii l-am putut urmari si datorita caruia m-am indragostit de Coreea de Sud asa ca ai votul meu.Si eu am vrut sa fac o recenzie despre el dar stiind ca majoritatea l-au vazut am vrut sa pun in lumina alte seriale coreene despre care nici macar eu nu am auzit.

  4. De cand am descoperit acest serial superb am devenit fascinata de cultura coreeana!

  5. Am o rectificare la ce am scris anterior:Si eu am vrut sa fac o recenzie despre el dar stiind ca majoritatea l-au vazut am vrut sa pun in lumina alte seriale coreene despre care nici eu nu am auzit inainte sa le vizionez

Leave a Comment