Secretele de la palat – Episodul 1

Written by koreafilm. Posted in Secretele de la palat

Tagged: , ,

regele jinhung

Published on februarie 04, 2010 with 4,144 comentarii

*Pentru a putea intelege contextul istoric in care se vor derula intamplarile din serial, vom oferi scurte explicatii mergand pe firul istoriei, in perioada dintre anii 572-602 

Regele Jinheung – al 24-lea rege Shilla a condus armate puternice, punand bazele in vederea unificarii celor Trei Regate (Shilla, Paekchae, Koguryo). Shilla cuprindea un vast teritoriu de la trecatorile  Maeunryung si Hwangchoryung in zona de Nord pana la fortareata Danghang in vest.

In timp ce galopeaza pe armasarul sau de-a lungul hotarelor Shillei, Regele Jinheung este prins intr-o ambuscada. Doborat de pe cal, trebuie sa se lupte singur cu asasinii care il incercuisera si care doreau sa-l razbune pe fostul rege.

Regelui ii vine in ajutor un luptator mascat, aflat calare, care ii inlatura pe asasini. Salvatorul isi descopera fata si regele o recunoaste pe Mi Shil, capetenia luptatorilor Hwarang si omul sau de incredere.

Mi Shil incearca sa-l convinga pe rege sa se intoarca la palat, dar acesta refuza, deoarece trebuie sa-i arate nepotului sau, Baek Jeong, caruia vrea sa-i incredinteze tronul, muntele Bukhansan (locul in care se afla un monument inchinat unei mari victorii a Regelui Jinheung).

Pe drumul de intoarcere in Gyeongju, capitala Shillei, regele are o criza persistenta de tuse, in urma careia incepe sa scuipe sange.

Simtindu-si sfarsitul aproape (cf. istoriei, regele a trait 47 de ani) , regele ii incredinteaza testamentul lui Mi Shil, in care il numeste ca succesor la tron pe nepotul sau Baek Jeong, pe atunci un copil. Potrivit vointei regelui, Mi Shil (in calitate de Sae ju- pastratoare a sigiliilor Casei Regale) nu va mai putea avea nicio influenta in treburile guvernarii sau in politica, ea trebuind sa isi dedice viata lui Budha. Desi consternata de vointa regelui, Mi Shil ii promite acestuia ca ii va respecta dorinta.

 Dandu-si seama ca aceasta ii este devotata doar cat timp el traieste, regele Jinheung ii cere lui Seol Won Rang (capitan Hwarang, aflat intr-o relatie cu Mi Shil), ca dupa moartea sa, sa o ucida pe Mi Shil.

Dupa moartea regelui, Mi Shil isi arata adevarata fata propunadu-i printului Geum Ryun schimbarea testamentului ,punandu-l pe el drept mostenitor al  tronului cu conditia ca ea sa fie regina, desi era casatorita cu Se-jong. Acesta o minte pe Mi- shil , iar dupa ce este inscaunat (el se va numi ulterior regele Jinji) isi uita intelegerea… 

Aflat in tot acest timp in munti unde se ruga, lui Moon Noh (Marele Preot al Shillei) ii apare spiritul defunctului rege Jinheung care ii comunica ca Mi Shil va fi invincibila pana cand in Constelatia Carul Mare, cunoscuta si sub numele de Cele 7 stele ale Carului Nordic, va mai rasari o stea.

In oras incep festivitatile Nang Chon Chae (festivitati specifice prin care luptatorii Hwarang isi demonstrau abilitatile) la care va participa si familia regala.

Baek Jeong afla ca sotia sa Maya este insarcinata. Inainte de ceremonie, Maya vrea sa se roage la templu si o trimite inainte pe Jo Hwa, una dintre doamnele de la curte.

Jo Hwa ii povesteste cum i-a vazut pe tinerii cadeti Hwa Rang pictand-si fetzele in templu. Ingrozita, Maya stie ca se pregatesc pentru o misiune sinucigasa si alearga sa anunte. Seol Won Rang le surprinde si cere ca Maya sa fie rapita.

In timpul ceremoniilor Mi Shil, inconjurata de cadetii Hwa Rang, ii cere regelui Jinji sa abdice dar acesta porunceste sa fie arestata.

Mi Shil ii comunica ca toti cadetii Hwa Rang se vor sinucide in semn de sfidare si ca nimeni nu-i va putea opri sa-si duca la capat misiunea. Ministri prezenti ii cer lui Jinji sa abdice. In fata tuturor, Mil Shil anunta ca realul mostenitor al tronului este Baek Jeong.

(*puterea de influenta a printeselor de la curte era una cat se poate de reala: pe parcursul serialului vom observa ca luptatorii Hwarang i se supun lui Mishil)

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

4,144 comentarii

There are currently 4,144 comentarii on Secretele de la palat – Episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. numai numele meu il mai stiu, da’ ala-i inutil, ca eu n-am disparut XD

 2. si pe al tau il mai stiu, dar tot inutil…

 3. pai adevarul e ca andra n-a dat nume la toti XD

 4. ai dreptate D:
  ce pierduti suntem D:

 5. da, noi suntem zi de zi la datorie…… pacat ca nu ne plateste nimeni… s-ar strange ceva XDXD
  si orosz mai este, lui i-a zis Florida, nu-i asa?

 6. lol da XDXD auzi, ar trebui sa fim recompensati cumva :D

 7. btw ai facut commul 4100, congratulation!

 8. da mai, e f.naspa, au disparut unii pe care nu avem sub ce nume sa-i dam…… smecherii!!!
  daca am fi disparut noi, imediat ne-ar fi gasit, ca suntem cunoscuti, deh :D:D:D

 9. ai dreptate, nici nu vazusem :P
  n-am avut nici cea mai mica intentie sa marchez :D

 10. da, noi suntem foarte popular XD

 11. lol ma mir ca eu am vazut commul XD eu de obicei sunt chioara cand vine vorba de asta XD

 12. acush incepe serialul…….
  imi pare rau ca te las pe aci singura, sper sa nu te plicty

 13. IOI mi-era frica ca vei spune asta D:
  bine, see you later…:(

 14. pai s-a inversat situatia XD
  daca tu ai fi inscris, probabil ca eu as fi vazut atunci :P
  bye!

 15. bye..:(((((

 16. Ana scuzama … ma captivat un film

 17. no problemo sefy :D

 18. ms :D

 19. cp :P

 20. ei?

 21. brb ma duc la ep 2

 22. mi-e dor de vremurile astea… :((( aici sunt cele mai tari commenturi…:((

 23. Wow,mi se deschide si mie pagina!

 24. CUM DOAMNE AI REUSIT???

 25. Aigoo, aici am facut peste 4000 si la celelalte ep nu putem face decat vreo 2500… RUSINE…:(

 26. “http://tinypic.com?ref=fwjg38″

 27. “http://tinypic.com?ref=fwjg38″ target=”_blank”

 28. “http://i56.tinypic.com/fwjg38.jpg” border=”0″ alt=”Image and video hosting by TinyPic”>

 29. E foarte draguta poza

Leave a Comment