koreafilm

Dependenta de (la) ora 5

Written by koreafilm. Posted in Istorie si cultura

Tagged: , , ,

Green tea

Published on noiembrie 25, 2009 with 7 comentarii

5 o’clock cu ceai verde: Giuvaerul Palatului creeaza dependenta printre romani

Green tea

O adolescenta de 13 ani urmareste serialul care ajunge sa aiba un efect aproape hipnotic. O tanara doamna se trezeste in zori de zi pentru a vedea macar reluarea de la ora 5 dimineata…dupa care vin domnii…care incep sa marturiseasca timid noua descoperire.

http://www.cinemagia.ro/filme/dae-jang-geum-giuvaierul-palatului-43538/

Depedenta romanilor care urmaresc productia sud-coreeana Giuvaerul Palatului pare sa se fi infiripat peste noapte.

dae-jang-geum-212286l-imagine

Ce sta in spatele acestui obiect al dorintei?

Un serial istoric care a adus in prim plan o poveste derulata in 54 de episoade care par sa fi vrajit spectatorul prin farmecul actorilor, prin naturaletea si profunzimea gesturilor simple, printr-o serie de intrigi la palat care vorbesc despre ceea ce stim cu totii, dar parem sa fi uitat: lucrurile mari nu se intampla peste noapte si nici usor!

Povestea
…este inspirata din viata unui personaj istoric real, prima femeie doctor la curtea regala, acceptata ca medic personal al regelui. Actiunea se petrece in timpul dinastiei Choseon, perioada marcata de restrictii drastice impuse de un sistem ierarhic si social prohibitiv prin natura lui.
Instabilitatea politica si neincetatele lupte interne pentru putere in sanul familiei regale, un guvern corupt iremediabil nu reusesc sa salveze situatia maselor din Coreea acelei perioade. In acest stat vasal Chinei, confruntat cu pericolul iminent reprezentat de invaziile japoneze se contureaza povestea unei fetite care viseaza dincolo de limitele sistemului, si care va ajunge medic la curtea regala reusind sa salveze multe vieti si oferind astfel libertate multora.

Serialul „Giuvaerul palatului” este urmat incepand cu luna octombrie de „Furtuna la palat”, noi cronici din epoca Choseon, despre care vom povesti pe larg pe parcursul celor 76 de episoade.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Dependenta de (la) ora 5. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. imi place foarte mult filmul!va rog frumos dak sar putea sa postati si videoclipUrile!:P:P

  2. Buna,
    Multumim tvrului pentru difuzarea acestor productii si in Romania. Sunt fana a productiilor sud-coreene si japoneze chiar si taiwanese de mai bine de 2 ani insa nu speram ca acestea sa fie difuzate la noi in tara. Insa, nu pot sa nu remarc lipsa de mediatizare si promovare a acestor productii. Ma rog, poate nedreptatesc in vreun fel postul tvr insa oricum doar printr-o promovare mai serioasa s-ar face cunoscute aceste “drame” Mai ales datorita potentialului serios pe care il au. Acestea inca sunt umbrite injust de filme si seriale latine sau hollywoodiene. Ratingul obtinut in alte tari este impresionant tocmai datorita atentiei acordate promovarii productiilor. Oricum multumim si astept cu nerabdare vesti despre urmatoarea drama sudcoreeana pe care o va difuza tvrul.
    Multumim

  3. super fain

  4. Ce alte seriale istorice coreene s-au mai lansat anul trecut si anul acesta? Sunt frumoase si “revederile”, ca Revelioanele pe vremuri, dar nu mai au acelasi farmec atunci cand stii ce urmeaza…

  5. este un serial de la care ai ce invata.Recomand tuturor sa se uite la acest serial interesant.

  6. Acum e dependenta de la 18:30.:))

Leave a Comment